Szeptember 3-án mutatkozik be az új Mazda MX-5

Mazda MX-5: megvan a bemutató dátuma

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ezt a nyarat még ki kell húzzuk az új Mazda MX-5 nélkül, de legalább már megvan a bemutató dátuma: szeptember 3-án leplezik le.


Azt már eddig is lehetett tudni, hogy még az idén kihozzák az MX-5 negyedik generációját, most a Mazda hivatalosan is bejelentette, hogy szeptember 3-án fogják leleplezni. A bemutató Barcelonában lesz és vele párhuzamosan Japánban és Amerikában is. Az esemény egy újabb alkalom, hogy még egy kicsit ünnepeljék az idén 25 éves sorozatot. Ez a generáció sem lesz turbófeltöltős, hanem a Skyactiv-technika spéci benzinmotorjait fogja megkapni. A 100 kilogrammal csökkentett tömeg és a kicsivel kisebb méret mellett a gyáriak ígérete szerint az eredeti NA generáció vezethetőségét fogják visszahozni XXI. századi köntösben. Az MX-5 lassan ikonná érik. Elérhető árú roadsterként kezdte a pályáját, és az egyik utolsó igazi sportkocsiként tartják ma számon. Az új változat nem lehet puhább a leköszönőnél, de persze kevesebbet kell fogyasztania, hiszen ma ez minden szegmensben alapelvárás. A fogyasztáscsökkentő megoldások alkalmazásával a könnyebb autó jobb lehet a jól sikerült NC szériánál is.
Hirdetés


Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?