Szeptemberben mutatják be a Radical RXC-t

A szeptemberi Salon Privén mutatják be a radikális sportkocsit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tavaly már megszellőztetett, versenypályára és utcára egyaránt kifejlesztett, a korábbiaknál nagyobb, elsőként zárt kasztnis Radical RXC-t a brit gyártó szeptemberben a Salon Privén mutatja meg először a nyilvánosságnak.


A Radical RXC ereiben Le Mans-i vér folyik, ezt a járművet vakmerőség utcára kiengedni. A radikális, sirályszárnyú kompozit és szénszálas műanyag borítású sportkocsi hossza 4300 milliméter, szélessége 1960, magassága 1127 mm. A 900 kilogrammos autót 3,7 literes, 24 szelepes, változó szelepvezérlésű V6-os Ford-motor hajtja, mely 380 lóerős legnagyobb teljesítményét percenként 6250-es fordulatnál, 433 newtonméteres maximális nyomatékát 4250-es fordulatszámon adja le. A tonnánként 422 lóerős fajlagos teljesítményt kormányról kapcsolható, hétfokozatú váltó továbbítja a hátsó kerekekhez.
Hirdetés

A versenysportban is kipróbált Radical Xtreme Coupé (RXC) utcai változata nulláról 100 kilométer/órás sebességre 2,8 másodperc alatt rajtol, csúcssebessége 280 kilométer/óra. 17 hüvelykes felniken repeszt, elöl 330, hátul 310 milliméteres féktárcsákat (felárért karbon-kerámia) szorítanak a hatdugattyús féknyergek. Az autó bemutatója szeptember 6-án, a legrangosabb brit autós szépségversenyen és kiállításon lesz Londonban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?