Szerdán csökken a benzin ára, akár a kutakon is

Csak az egyik üzemanyag ára csökken szerdán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Továbbra is érvényben az üzemanyagárak hatósági maximumja, ám számos helyen alatta tankolhatunk, szerdától a benzin esetén még alacsonyabb árakra van kilátás.

A kedvezőbb árú töltőállomásokon (az autópályák kivételével a legtöbb helyen) a múlt heti nagykereskedelmi áremelések ellenére is megcsíphető mind a 95-ös benzin, mind a gázolaj a 480 forintos hatósági maximum alatt, szerdától pedig a 95-ös esetén még szerényebb, akár 465 forintos szint alatti árakkal is találkozhatunk majd. A Holtankoljak.hu értesülései szerint ugyanis a hét közepén literenként 2 forinttal csökken a 95-ös nagykereskedelmi ára, ugyanakkor a gázolajé nem változik.
Hirdetés
A november közepén bevezetett hatósági ár miatt a drágább töltőállomásokon is legfeljebb 480 forintos árakra számíthatunk a normál üzemanyagoknál, ám a megfelelő kútválasztással literenként akár 10-15 forinttal olcsóbban tankolhatunk annál. Egy 40 literes tankolásnál a jelenlegi árak alapján akár 400-600 forintot is megspórolhatunk. Sokan legyinthetnek, hogy ez legfeljebb egy liternyi üzemanyagra elegendő, ám ugyanennyiből - a boltokban is megfigyelhető infláció ellenére is - kaphatunk két kilogramm kenyeret vagy két liter tejet is. Az örök igazság tehát most is él: érdemes figyelni a tankolás helyére.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?