Szerdán már tényleg bemutatkozik a Toyota Land Cruiser

A Toyota online tartja majd földi hajója, a Land Cruiser bemutatóját

Hamarosan végre a legendás terepképességekkel rendelkező off-roader hátsóját is megtekinthetjük, az eddig kiszivárgott képeken már látható frontrészen kívül. 3D-s terepfelmérő rendszer is érkezik!

A Toyota Land Cruiser legújabb generációja teljes pompájában fog bemutatkozni a gyártó közel-keleti közönségnek szóló YouTube-csatornáján június 9-én, szerdán. Nem véletlen az ottani közönség megcélzása, az arab országokban (és egyébként Afrikában, Oroszországban és Dél-Amerikában is) óriási nimbusza van a Toyota földi hajójának, hiszen jó terepképességeivel és strapabíróságával hosszú ideig szolgálja kitartóan tulajdonosait a legmostohább körülmények között, legyen szó sivatagon való átkelésről, sziklamászásról, vagy egy gépfegyver felszereléséről - sajnos a tehetős off-roadereken kívül számos terrorszervezet is a Land Cruiser korábbi darabjait használja már régóta. Persze nem az utóbbiak igényeit szeretné kiszolgálni a Toyota, inkább a komoly terepezést hobbiból vagy munkából csináló ügyfelekét, a Motor1.com szerint ugyanis még az alvázra is kerül kamera. 3D-s terepfigyelő rendszerrel lehet majd felmérni az autó körüli és alatti állapotokat, ami óriási segítség a sofőrnek.
Hirdetés
Korábban dél-afrikai fotókról már láthattuk a Land Cruiser új generációjának orrát és oldalát, és azt a dizájnt támasztják alá az eddig közzétett rövid ízelítők is. A hátsó traktusra is kapunk viszont most rálátást, az első fényszórókhoz hasonló minimalista, de tekintélyt parancsolóan vastag LED-ekkel találkozhatunk. Elöl a hűtőrács szintén masszívnak ígérkezik, kissé talán még lexusos hatást is kelt. Természetesen a dobozos forma marad, ez a stílus amúgy is a reneszánszát éli a Mercedes-Benz G-osztállyal, a Ford Broncóval és társaikkal.
Hirdetés
V8-as erőforrás állítólag nem lesz, még a GR Sport kivitelben sem, de erőben természetesen felülmúlja majd az elődöket a V6-os motor mind dízel, mind benzines fronton: előbbi 301, utóbbi 409 lóerős lehet majd. Minden off-roaderes felszereléssel el lesz látva, de nyilván a belső rész is megújul a modern technológia vívmányaival. Ez egyébként is ráfér már a Land Cruiserre, kifutó generációja majdnem másfél évtizedes. A szigorú környezetvédelmi előírások miatt szükség lesz hibrid hajtásra is, ezzel pedig remélhetőleg lesz annyira takarékos, hogy Európába, illetve Magyarországra is elhozza hatalmas SUV-ját a Toyota.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?