Szerdán még csak az egyik üzemanyagfajta ára csökken

Jövő hónaptól a benzin és a gázolaj is olcsóbb lesz, utóbbi már szerdától is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A jövedéki adó csökkenése áprilistól mind a benzin, mind a gázolaj árába is beépül: olcsóbbak lesznek. A gázolaj ára most szerdán is apad.


Múlt héten derült ki, hogy az üzemanyagok tavaly megemelt jövedéki adója áprilistól mérséklődik, ez pedig a benzin és a gázolaj árába is be fog épülni, magyarán jövő héttől olcsóbbak lesznek az üzemanyagok. A dízelért ettől függetlenül, már szerdától is egy kevéssel, literenkénti 3 forinttal kevesebbet kell fizetni. Bár a benzin átlagára ezúttal nem változik, a márciusi árcsökkenés (a most bejelentettel együtt) összességében egyaránt 16 forint mindkét üzemanyagfajtánál.
Hirdetés
A hét derekától a gázolaj átlagára tehát 361 forintra apad, míg a 95-ös benziné 355 forint marad. Hiába nem csökken tehát ezúttal a benzin ára, még mindig az marad az olcsóbb. További ármérséklés pénteken ismét lehetséges, a jövő héten pedig - az említett okokból - mindenképp várható. Ugyanakkor marad az egyes töltőállomások közötti igen jelentős, akár literenkénti 50 forintot is kitevő árszórás. A legmagasabb árakkal az autópályák mentén találkozhatunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?