Szerdától megint olcsóbban tankolhatunk – benzint

Már megint csak a benzin ára csökken, a gázolajé nem

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miként előző hét pénteken, úgy az augusztus 20. előtti szerdán is csak a benzin ára csökken, a dízel ára nem változik.

Ismétel a MOL, miként múlt hét pénteken, e hét szerdán is 3 forinttal mérsékli a 95-ös benzin árát, s nem változtat az amúgy továbbra is olcsóbb gázolajén. A csökkentéssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 360 forintra mérséklődik, a gázolajé marad az egy héttel korábbi csökkentéssel beállított 351 forintos szinten. A most szerdai mínusszal a benzin július közepe óta tapasztalt árenyhülése már kereken 40 forintos, míg ugyanezen időszak alatt a még mindig olcsóbb gázolaj 24 forinttal lett olcsóbb.
Hirdetés

Tavaly szeptember és idén január között az üzemanyagárak csaknem 100 forinttal csökkentek, majd az év első felében ismét emelkedtek. Mostanában szerencsére mind távolabb kerülnek a 2012-ben - a benzin esetén áprilisban, a gázolajnál már januárban - tapasztalt, 450 forint környéki csúcsáraktól. Bár az egyes töltőállomások között továbbra is jellemző az akár 30-40 forintos literenkénti áreltérés, a mostani árszinten még a drágább helyeken sem kell attól tartani, hogy 400 forint felett mérnék a hagyományos üzemanyagokat. A prémiumfajták esetén természetesen továbbra is lehet találkozni az említett fájdalomküszöb feletti árakkal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?