Szerdától olcsóbban tankolhatunk

Végre csökken a benzin ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szerdától visszaáll a múlt heti állapot, ami a benzin árát illeti: 3 forint lesz a csökkenés mértéke. A gázolaj ára viszont nem változik.

Három forinttal csökken a benzin literenkénti ára a hazai töltőállomásokon szerdától, míg a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból a holtankoljak.hu. Ennek értelmében visszaáll a múlt hét előtti állapot, hiszen egy hete éppen 3 forinttal nőtt a benzinár. A gázolaj ára a múlt héten 5 forinttal emelkedett, így idén eddig - az árnövekedések- illetve csökkenések összegeként, a szerdától érvényes árakon számolva - 3 forinttal emelkedett a benzin, és 8 forinttal a gázolaj ára. Bár dollárban mind a benzin, mind pedig a gázolaj tőzsdei jegyzésára kis mértékben emelkedett, a forint árfolyama erősödő tendenciát mutatott az elmúlt héten, ezért ennek köszönhető, hogy forintban számítva mindkét üzemanyagfajta ára csökkent.
Az E85 (bioetanol) átlagos ára 286 forint, autógázt átlagosan 213 forintért tankolhatunk.
A legolcsóbb és a legdrágább töltőállomások között továbbra körülbelül 30 forintos árkülönbséget tapasztalhatunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 21:10
  Permalink

  Rendben,csökkentsék is,ha már a múlt heti emelésre még ok sem volt.De jézusnak igaza van,a jövő héten úgyis emelkedni fog.De legalább elmondhatják,hogy volt ám csökkentés is.Ja,húsz alkalommal emelnek,egy alkalommal csökkentenek.Örök hálám nekik,áldott jó emberek.

 • 2017.10.31. at 21:10
  Permalink

  na igen ez mind szép és jó,hogy most csökken az ár,csak az a baj, hogy a jövő héten nem csökkenni fog az ára hanem 6 forinttal növekedni ha ez eddigi tendenciát vesszük figyelembe.

 • 2017.10.31. at 21:10
  Permalink

  Hurrá… már porzik a tankom, és most 50 literen 150 forintot spórolhatok. Ez végül is 5 tojás ára, egy jó kis rántotta. Persze, sok kicsi, sokra menne, ha minden héten mínusz 3 ft lenne, nyáron már örülnénk.

Vélemény, hozzászólás?