Szerinted melyik a gyorsabb? Az AMG GT 4Door vagy az Audi RS7?

Német sportautók szkanderezése! Vajon ki a nyerő?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Képes kompenzálni az erő a nagyobb tömeget? Kiderül az Audi és a Mercedes csatájából.

Két tonna felett nehéz sportautóról beszélni, ám kellő erővel felruházva szinte pillekönnyűnek tűnhetnek az autók. Tökéletes bizonyíték erre a Mercedes és az Audi két fenevadja. Az AMG-GT 63 S 2120 kilogrammot nyom a mérlegen, míg az Audi RS 7 „csak” 2065 kg. Mindkét autó orrában V8-as, négyliteres, ikerturbós motor rotyog, ám a Mercedes 39 lóerővel többet tud, nyomatékban pedig 100 Nm az előnye. Az erőtávitelről a csillagos márkánál 9 fokozatú sebességváltó gondoskodik, az Audi esetében viszont 8 fokozatú egység továbbítja mind a négy kerék felé az erőt, hiszen összkerékhajtást kapott mind a két gép. Előbbinél 3,1 másodperces gyorsulást ígértek a gyáriak álló helyzetből 100 km/h tempóra, a négykarikásnál 3,6 másodperc ugyanez az érték. Legalábbis papíron, a kérdés már csak az, hogy a papírforma érvényesül-e a valóságban.
Hirdetés
A carwow nem volt rest összeereszteni a két sportautót, szépen meg is forgatva őket, amitől általában sikítófrászt kapnak az importőrök. Pedig kell ennél jobb reklám? Közel kétmillió megtekintésnél jár a videó, és tényleg nem érdemes kihagyni!
Hirdetés
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?