Szervizbe kényszerül az összes Polestar 2

Rejtélyes leállás keseríti a Polestar tulajdonosok életét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A friss márka életében máris eljött az első visszahívás, a biztonságot súlyosan veszélyeztető véletlenszerű leállások nem vetnek jó fényt a Polestarra.

A heves szívverést kiváltó Polestar logó a Volvo kedvelőinek lehet elsősorban ismerős, a svéd márka sportmodelljei Polestar tuninggal kerültek az utcára. A név mára egy magasabb polcra került, immár önálló márkanévként funkcionál. A továbbra is a Volvóhoz (és az őt tulajdonló kínai Geely-hez) tartozó név alatt elektromos autók készülnek, 2019 óta már két modellel büszkélkedhet a svéd-kínai márka. A névadáson nem sokat gondolkodó Polestar 1-essel jelöli első modelljét, ami leginkább egy kétajtós Volvo S90-hez hasonlít, a második modell (Polestar 2) pedig egy kupés farral végződő elektromos szabadidő-autó. Utóbbi modellből épphogy kiszállították az első példányokat, máris kiderült, hogy akad némi probléma a típussal.
Hirdetés
Az újdonsült tulajdonosok egy részét random leállásokkal bosszantja a Polestar 2, ami nem éppen elhanyagolható probléma. Az ilyen jellegű meghibásodásokról már hónapokkal ezelőtt hallani lehetett, a cég viszont csak most rendelte el az összes kettes típus márkaszervizes javítását. A Polestar szerint hiába áll le az autó, a kormányzás és a fék ettől függetlenül hibátlanul működik, viszont egy előzés közben leálló autó hibátlan kormányzással és fékrendszerrel is komoly veszélybe sodorhatja az utasokat. A szoftveres hibával utcára kerülő autók egy részénél segít egy tízperces pihenő, szerencsétlenebb esetben viszont csak a tréler jelenthet megoldást. A Polestar korábban bejelentette, hogy modelljei számára elérhető lesz a távoli szoftverfrissítés, ez a szolgáltatás viszont csak jövőre lesz aktív, így az eddig értékesített 2200 kettes típus mindegyikének be kell iktatnia egy nem várt szervizlátogatást.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?