Szétdriftelték a bátaszéki focipályát, mutatjuk az okozott kárt!

Két autós konkrétan felszántotta éjjel a Tolna megyei település sportpályáját

A futópálya és a focipálya is használhatatlanná vált az éjjeli szórakozás után, az autósokat egy térfigyelő kamera buktatta le. Az egyik sofőrt már ki is hallgatták, azt is megtudtuk, hogy milyen autóval randalírozott.

Gyakran mondjuk, hogy aki autójával veszélyes helyzeteket, száguldást, netán adrenalinfröccsöt szeretne átélni, az ne a közúton, hanem inkább a pályán próbálkozzon ezzel. Ezt érthette félre az a két sofőr, akik Bátaszéken a versenypálya helyett a sportpályára szabadultak be hasonló céllal. Az ártatlan szórakozásnak gondolt száguldozás végül katasztrofális döntésnek bizonyult, ezzel ugyanis totálkárosra vágták a focistáknak fenntartott füves, valamint a futóknak szánt salakos területet is.

Kiderült: az okozott kár nagyjából félmillió forint.

A Bátaszéki Labdarúgó Szakosztály vezetője már másnap, június 11-én reggel észlelte a keréknyomokat és bejelentést is tett a rendőrségen. A bejelentést követően a nyomozók azonnal hozzá is láttak az adatgyűjtéshez. Azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy két különböző autó is "játszott" a pályán, végül a kihelyezett térfigyelő kamera felvételei is megerősítették ezt a feltételezést. Még a bejelentés napján kopogtattak az egyik feltételezett elkövető lakcímén. A 21 éves bátaszéki férfit a Szekszárdi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.
Hirdetés
Bár a férfi beismerte, hogy ő randalírozott a focipályán a bordó, első generációs Vitarájával, a futóknak készült oválon állítása szerint nem ő játszott "nascarosat". Azt nem árulta el, hogy kivel követte el a rongálást, a vallomása szerint nem ismeri azt a sofőrt, aki a salakos pályán hajtott körbe-körbe. Az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányság tovább folytatja a vizsgálatot, így jó eséllyel hamarosan a másik autót vezető elkövető is előkerül. Addig mi csak annyit tudunk javasolni, hogy ne kövessétek a példájukat, és használjátok rendeltetésszerűen a környezetetekben található létesítményeket!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?