Szétrobbantottak egy Audi R8-at a 10 éves évfordulóra

Egy autó darabokban nem szép látvány, de az Audi ennek a művészi oldalát fogta meg

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csak úgy elrepült tíz év, mintha tegnap lett volna, hogy elképedtünk a Porsche Panamerán, vagy belezúgtunk volna az Audi R8-ba. Utóbbi V10-es motorjának ünneplését pedig speciálisan oldotta meg az Audi.

Neked is feltűnt, hogy repül az idő? Csak pár példa az autóiparból, 50 éves az állólámpás Merci, 40 éves a BMW M1, 30 éves a Mazda MX-5, 20 éves a BMW X5 és 10 éves a Porsche Panamera, vagy éppen az Audi R8 V10. Döbbenet, hogy már az Audi középmotoros sportautójának tízhengeres motorját is tíz éve gyártják Győrben, ami persze nem csak az R8-ba kerül. A művészien kifejlesztett 5,2 literes V10-es ma 610 lóerős teljesítménynél tart, miközben még mindig szívómotor szól benne, és úgy szól, ahogy lassan semmi nem képes az autóipar termékei közül. Meg is érdemli, hogy szó essen róla így, hogy betöltötte a 10. évét, az Audi pompás megoldást talált a megemlékezésre.
Hirdetés
Tavaly már egy Lamborghini Miurával is történt hasonló, most ugyanazt a művészt, Fabian Oefnert kérték fel a speciális fotó elkészítésére. A robbantott R8 nem egyszerűen számítógépes munkával készül, azért ennyire élethű, mert minden egyes alkatrészről külön fotó készül, és igen, ehhez egy valódi R8 V10 hátulját bontották atomjaira. A végeredmény fenomenális, ahogy egyébként a készüléséről szóló videó is, mely ugyanarra a sémára készült, mint 10 évvel ezelőtt a motor bemutatkozásakor készített videó. Ugyanazok az effektek és még a zene is, a művészet egy egészen új ága ez, amit az Audi gyönyörűen művel. Az elkészült fotót egyébként plakátméretben meg is lehet vásárolni, az Audi kiegészítői között megtaláljuk és garantáltan tökéletes dísze lehet bármilyen helységnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?