Szimulációs video Kubica balesetéről

Így történt Kubica balesete

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Számítógépes szimuláció készült Robert Kubica vasárnapi balesetéről. A film láttán csoda, hogy él a két versenyző.

Számítógépes szimuláció készült Robert Kubica vasárnapi balesetéről. Ezen jól látszik, hogy a Skoda Fabia a nedves úton megcsúszik. Előbb az autó hátulja ér a szalagkorláthoz, amelyet a korlát rendeltetésszerűen az úton tart, de beforgatja bal elejét, ami szintén a korláthoz ér.
Az egész balesetből nem lett volna több egy kis fénysérülésnél és megforgásnál, ha a szalagkorlát nem szakad meg, és nem fúródik bele az autó orra a folytatásba. A korlát azonban átfúrta a teljes autót és a csomagtartón jött ki.

A videót látva, hatalmas szerencséje volt mind a két versenyzőnek, hogy a korlát kettejük között ment el és "csak" Kubica kezét sértette meg.
A Renault közben folyamatosan informálja a médiát és a szurkolókat Kubica állapotáról. E szerint, a versenyzőt a szervezete kímélése érdekében továbbra is altatják. Azonban amikor a vizsgálatok idejére felébresztették, jól reagált mindenre, és kész harcolni a visszatérésért.
Csütörtökön újabb műtéten esik át a törött vállával és lábával, 3-4 nap múlva pedig a könyökét is megműtik. Előreláthatólag két-három hétig még a Santa Corona kórházban kell maradnia.
A Renault csapatvezetője Eric Boullier és Vitalij Petrov ma meglátogatták Kubicát a kórházban, és beszéltek is vele.
„Kb egy negyed órát voltunk nála” – mondta Boullier. „Viccelődtünk. Persze azonnal tudni akarta a csapat idei terveit. Keressük a helyettesét, egyelőre Bruno Senna, Vitantonio Liuzzi és Nick Heidfeld neve merült fel. Továbbra is közeli kapcsolatban maradunk Roberttel és tárt karokkal várjuk a visszatérését a szezon végére.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?