Szimulátort épített a Miniből a pincében

Darabokba vágta a Cooper S-t, hogy le tudja vinni a pincébe és újra összerakta az autót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fogadjunk, hogy nem tudod megcsinálni! - hangzott a mondat, amelyet tettek követtek, és elkészült a Mini Cooper S szimulátor az amerikai srác pincéjében. Levinni persze nem volt egyszerű.

Hirdetés
Ha a szárnyaló képzelet kitartással és ügyességgel párosul, abból csodás dolgok fakadnak. Pedig sokszor gondoljuk, hogy valami lehetetlen, aztán jön valaki, akinek mégsem az. Így volt ezzel Brent Cheney is, aki sörözés közben a barátaival beszélgetett arról, hogy egy igazi autóból kellene építeni szimulátort. Adott a karosszéria és a beltéri elemek, csak egy nagy monitor kell szembe, egy erős gép, meg valahogy ki kell cserélni a kormányt, és kész is.
Aztán ahogy az lenni szokott, a megvalósítás valamivel bonyolultabbá vált, de ez sem szegte az építő kedvét. Elsőként kellett egy donorautó, lehetőleg minél olcsóbban. Brent 1000 dollárt szánt a beszerzésre, ennyiért kellett egy ép kocsit szerezni, ami nincsen összetörve. Az első terv egy BMW E36 M3 megszerzése volt, de aztán rátalált a 2005-ös Mini Cooper S-re, ami mint kiderült, még sokkal jobban passzolt az elképzeléseihez. A kocsi motorhibás volt és a hátsó ablak is össze volt törve, de ettől eltekintve ép volt a karosszéria, és vállalható állapotban volt a beltér is.
Hirdetés
Az egyik, pincében lévő helyiségben szerette volna berendezni a szimulátorát, viszont az autót egyben nem tudta lejuttatni, darabokra kellett szednie egészen a csupasz vázig, aztán olyan kis darabokra vágta, hogy beférjen vele a szoba ajtaján és az odavezető úton egy szűk fordulót is be tudjon venni. Ezután újra össze kellett állítani az autót, amit nem hegesztéssel, hanem pántokkal és csavarokkal oldott meg, így bármikor szét is szedhető és ki is vihető a kocsi.
Hirdetés
Az építés teljes költsége úgy 6500 dollárra rúg, amiből 1000 dollár maga az autó. A művelet 6 hétig tartott a Mini beszerzésétől a teljes összeszerelésig, de nem tett ki többet, mint nettó 40 óra. A szimulátor lelkét egy 49 colos Samsung gaming monitor adja, amit egy core i9-es processzorral szerelt számítógép hajt meg, stílusosan a motorháztető alá helyezve. A vizuális élmény mellett a megfelelő hanghatásokról egy, a csomagtartóban található mélynyomó és 6 további hangszóró gondoskodik. Brent főleg az iRacing és Dirt Rally 2.0 játékokkal játszik. Előbbiben egy helyi bajnokságban is szerepel és néhány futamon vesz részt hetente. Youtube csatornáján közvetíti is ezeket a versenyeket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?