Szinte az összes Volvo új fizimiskát kap

Története legdrágább faceliftjét jelentette be a Volvo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A V40 és az XC90 kivételével a teljes Volvo-flotta megújul. A facelift tisztább üzemű motorokról is szól.

Története legdrágább ráncfelvarrását jelentette be a Volvo: az új V40/V40 Cross Country kompakt és a jövő év vége felé utódot kapó XC90 nagy SUV kivételével a márka összes modellje felfrissül a tavasz folyamán. A facelift főleg átdolgozott frontrészt, de új színeket, felniket, külső-belső látványelemeket, kárpitokat, felszereltségi pluszt is hoz amellett, hogy a motorok gyári kombinált fogyasztását és károsanyag-kibocsátását is csökkentették a mérnökök.
Hirdetés

Új, kényelmesebb sportülés és androidos, Sensus fejegységes, okostelefon-kompatibilis, alapból iGo térképes multimédiás rendszer jelenik meg a kínálatban, illetve adaptív kanyarlámpa is elérhető lesz a középkategóriás 60-asokhoz. Az XC60-as szabadidő-autó "urbánusabb" dizájnnal, fekete védőelemeit levetve, a korábbinál jóval méretesebb hűtőmaszkkal és nyomatékvektor-szabályozással igyekszik még vonzóbb lenni. A műszerfal a V40-ből gyűrűzik át.

A felső-középkategóriás V70-ennek és az S80-as nagyautónak immáron egyforma az arca, géptetejük meg "hófútta" ívekkel gazdagodott. Előbbi SUV-kivitele, az XC70 némiképp továbbra is ki fog lógni a sorból.

A motorpaletta annyiban változik, hogy - papíron - tisztulnak az erőforrások. A 115 lóerős D2 dízel például az S60/V60 duó orrában beérheti majd 4 liter gázolajjal 100 kilométerenként, a CO2-emisszió pedig 109 g/km-re csökken.

Utastéri képek talán csak a márciusi Genfi Autószalonnal egy időben kerülnek nyilvánosságra. Az első faceliftes modellek nyár elején érkezhetnek Magyarországra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 07:06
    Permalink

    Ezt a jól sikerült formát nehéz lenne elrontani, hacsak nem keveredik valami Germán beütésű kretén a csapatba!
    Ilyen az igényes szép autó! Erre illik igazán……S60/V60. Das Auto.

Vélemény, hozzászólás?