Szinte mindenki hibátlanul tájékozódott a Mecsekben

71. Georallye futam: sokan először indultak autós tájékozódási versenyen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az első júliusi hétvégén rendezték a Georallye Magyar Bajnokság második futamát. A Mecsekben kiderült, hogy valóban jól tudnak tájékozódni a versenyzők.

Hétvégén lezajlott Pécsett a 71. Georallye verseny, amely egyben a 2013-as Georallye Magyar Bajnokság második futama is volt. Ismét nagyszámú nevezés érkezett, többen először indultak autós tájékozódási versenyen. Az öt szakasz közben három ügyességi számot kellett teljesíteni a Nagyárpád–Pécs útvonalon, illetve a Mecsek szemet gyönyörködtető lejtőin. A megmérettetés egyből tájékozódási kihívással kezdődött, de szó szerint, mert az első etap első feladata geodéziai volt, ahol az itinerábrák sorrendjét kellett kiszerkeszteniük a versenyzőknek egy réten felállított útvesztőben. Mivel idén a Pécsi Georallye Autósport Egyesület nem nevezett a Közép-Európa Kupába, így csak egy, a nemzetközi szabályokon alapuló szakasz volt, s ez gyakorlatilag el is döntötte a versenyt. A résztvevők a legtöbb hibapontot ezen a szakaszon gyűjtötték, a többin az esélyesek fej-fej mellett haladtak.
A harmadik és negyedik etap játékosabb volt, míg az utolsó szintén tartogatott meglepetést, mert az egyik korábbi, könnyű szakaszt visszafelé, emlékezetből kellett megtenniük a versenyzőknek. Bár ez elsőre elég lehetetlennek hangzik, az eredmények tükrében azt lehet mondani, hogy valóban jól tudnak tájékozódni a versenyzők, mert nagy részük minimális hibaponttal teljesítette ezt az etapot is.
A Mecsek keskeny és gyakran meredek útjai, illetve a 30 fokos hőség az autókat sem kímélte, de szerencsére mindenki műszaki hiba nélkül ért célba. Ezúttal is volt verseny a gyermekek számára (igaz, ezúttal a felnőttek viadala után), itt minden induló díjazásban részesült. Az ügyességi versenyszámot ezúttal is két kategóriára osztották a szervezők az autók teljesítményét és méreteit figyelembe véve.
Hirdetés
A kisautó kategória dobogósai
  1. Ambrus Sándor
  2. Kiss Tamás
  3. Patkó Gergely


A nagyautó kategória dobogósai
  1. Csikvár László
  2. Nemeskéri Klára
  3. Hetesi Gábor


[/szlista]

A verseny részletes eredménye elérhető a PG-ASE honlapján. [/keret]
A Georallye Magyar Bajnokság szeptember 27-28-án zárul egy rendhagyó versennyel, amelyen a jelenleg is aktív versenyzők fognak etapokat készíteni. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, a részletes programról mi is beszámolunk a későbbiekben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?