Szoftverhibák miatt késik a Volvo csúcsmodell gyártása

A bonyolult szoftver miatt késik a legnagyobb Volvo

Az elektromos EX90, és testvérmodellje, a Polestar 3 ugyan már 2022-ben bemutatkozott, de gyártásba csak jövőre mehetnek.

Úgy fest, akár korábban a Volkswagennél, a Volvónál is a komplikált fedélzeti szoftver hátráltatja az újabb elektromos autók bemutatását. A Volvo EX90 és a Polestar 3 gyártásának beindítására már az idén sor került volna a korábbi tervek szerint, de most úgy néz ki, 2024 előtt egyikből sem készülhet egyetlen darab sem, mivel a hozzájuk való fedélzeti szoftver nem készül el időre. A Volvo szerint garantálni szeretnék, hogy az első naptól tökéletes legyen az autók működése, ezért a Polestar 3 gyártása 2023 augusztusa helyett 2024 elején, az EX90-esé pedig 2023 vége helyett 2024 közepén indulhat. Már ha nem jön közbe még valami. Ahogy más gyártóknál, valószínűleg a Volvónál is az okoz gondot, hogy az elektromos modellekbe a Tesláéhoz hasonló, teljes egészében távolról frissíthető szoftver kerül. Ez a benzines autók rendszereiben megszokottnál többszörösen nagyobb terjedelmű és összetettebb, így a megírása és a hibátlanra tesztelése is sokkal nagyobb feladat. Erre viszont a jelek szerint nem szánnak elég időt és erőforrást a gyártók.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?