Szokatlan módját választotta a pénzgyűjtésnek egy új autós cég

Befektetőt keres a Sondergard – az Ebayen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szakít a hagyományokkal a Sondergard, amely nagyon gyors és takarékos autót akar gyártani – ehhez az Ebayen keres befektetőt.

Sondergard Automotive néven nemrég alakult egy új sportkocsi-gyártó, amely vezető szerepet akar elérni a kis fogyasztású sportautók között. Ehhez azonban először el kellene kezdenie az gyártását, amelyhez hétmillió dollárra van szükség. A prototípus már megvan, most már csak tető alá kell hozni egy üzemet, illetve meg ártana megfelelni a törvényi előírásoknak sem. Az autó egyébként ígéretes. A Lotus Seven-szerű arányok ne csapjanak be senkit, szabadalmaztatott térváz rejtőzik a műanyag karosszéria alatt. A kevesebb, mint 800 kg tömegű autót egy 330 lóerősre tuningolt dízelmotor mozgatja - több, mint 280 km/h a végsebesség és állítólag mindössze 2,9 l/100 km a szabványos átlagfogyasztás. Ezek tekintetében sok sikert tudunk csak kívánni az induló vállalkozáshoz, és reméljük, sikerül olyan amerikai befektetőt találnia, aki hajlandó hétmillió dollárt áldozni egy dízelmotoros európai sportkocsira.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?