Szolgálati Pagani Zondával menni a Ferrarihoz?

Modenai vendég Maranellóban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Déjá vu érzésem támadt egy kép láttán, igaz, az eredeti történetet én is csak elmesélésekből, leírásokból ismerem.


Nem kezdem el rágni a régi csontot, mert korábban már leírtuk, miként akaszthatta össze a bajuszát a traktorgyárosból lett sportkocsi építő borász, azaz Ferruccio Lamborghini és a nagyorrú, az autóversenyzésért rajongó Enzo Ferrari, aki eredetileg nem akart utcai autókat gyártani, de a Scuderia Ferrari csapat finanszírozásához muszáj volt ilyen jellegű forrást biztosítania. Ez a világhálón talált fénykép azonban elindította a fantáziámat. Talán éppen Horatio Pagani ül a tükröződő üvegű, cégmatricás Pagani Zonda volánja mögött, amint a szomszédos Modenából átugorva Montezemolo elnökhöz jön panaszkodni? Talán neki sem tetszik a Ferrari kuplungja, amiről Lamborghini anno azt híresztelte, hogy szimpla traktoralkatrész? Valószínűleg csak szárnyal a képzeletem, mindenesetre annyit megkockáztatok, hogy a maranellói sorompóőr sem enged be naponta Pagani Zondákat a Ferrari üzem főkapuján.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.11.01. at 00:24
    Permalink

    Talán szétszedni hozták a Zondát, gyáraknál bevett dolog, hogy megnézik, mit és hogyan csinál a konkurencia. Vettek egyet, és szétkapják, mint foxi a lábtörlőt. Bár az a Pagani matrica az oldalán gyanús. De az is lehet, csak jól meghajtják a Ferrari pályáján. Klassz lehet ebben a városkában lakni.

Vélemény, hozzászólás?