Szólt a NAV: minden autótulajnak fizetnie kell!

Ne felejtsétek el befizetni a gépjárműadó második részletét!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az adóhivatal közleményben emlékezteti az autósokat a gépjárműadó második részletének befizetésére, amit legkésőbb a mai napon kell rendezni.

Az adóhatóság már nem először figyelmeztet a gépjárműadó ma esedékes részletére, szeptember elejéig mintegy 1,5 millió elektronikus értesítést küldött az érintettek tárhelyére a fontos tudnivalókról. Ennek ellenére rengetegen hagyták az utolsó napra a befizetést a jelek szerint, így most külön figyelmeztetéssel is éltek az adóhatóság emberei.

Az adót a 10032000-01079160 számú, NAV belföldi gépjárműadó bevételi számlára kell befizetni, a közlemény rovatba pedig az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni, nem a rendszámot(!)

Ha ez a megjegyzés elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni, ami az utolsó pillanatra hagyott befizetés esetén problémákhoz vezethet. Az adó rendezésére idén már két új lehetőség is van. Befizethető a pénz mobilról, a NAV-Mobil új fejlesztésű gépjárműadó-menüpontjában, de a kiküldött elektronikus levélben is van egy közvetlen fizetési link, ami a netes bankkártyás fizetést teszi lehetővé. Ezen felül júliusban elindult a NAV új ügyintéző felülete is, az Ügyfélportálra történő belépéskor a felhasználó azonnal látja a NAV által nyilvántartott adatait és az adószámlája nettó egyenlegét. Ha valakinek például gépjárműadó-tartozása van, akkor azt az adószámlája lekérdezése után azonnal rendezheti is elektronikusan.
Hirdetés

Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2022.09.15. at 09:38
    Permalink

    Nagyon cuki ez a NAV. VEttem egy autót, és eladtam a régit. Befizettem az adót az újra, majd pár nap múlva írtak, hogy a régiről viszont visszajár valamennyi, így túlfizetésem van. De nem ám csak úgy visszautalják, hanem ha szeretném vissza a különbözetet, akkor valami formanyomtatványn nekem kell azt igényelnem.
    Ja és nem ám csak úgy megírják, hogy mi a helyzet, hanem négyoldalas határozatot küldenek, amiből ember legyen a talpán, aki első olvasásra megérti, hogy mit akarnak. Az összes ilyen jogászt és bürokratát visszaküldeném az iskolába, hogy hátha ragad rájuk valami a magyar nyelvből.

Vélemény, hozzászólás?