Szorít a forint, de maradhatnak az üzemanyagárak

Stabil lehet a benzin és a gázolaj e héten emelt ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Noha a forint gyengülő árfolyama újabb drágulást hozhat az üzemanyagoknál, most még elmaradhat az, a nemzetközi árak ugyanis apadtak a héten.


Az elmúlt két hétben már-már megszokott volt, hogy 3-3 forinttal emelkedett a benzin és a gázolaj ára is, s noha a forint gyengülő árfolyama újabb emelést jövendöl, most még elmaradhat az.
A nemzetközi, apadó áraktól így is elszakadunk fizetőeszközünk miatt. Míg a benzin 0,1 százalékkal, a gázolaj, pedig jelentősebben, 1,2 százalékkal lett olcsóbb a héten, nálunk az árak apadása aligha várható. Csak a héten 0,6 százalékkal lett drágább számunkra az üzemanyagpiacon meghatározónak számító dollár. Saját fizetőeszközünkkel, a forinttal tehát 0,1 kell többet adjunk a benzinért, míg a gázolajért csupán 0,6 százalékkal kevesebbet. Legalábbis nagykereskedői szinten.
Hirdetés

Töltőállomási árváltozás a fenti, szerény mértékű eltérések alapján nem várható a következő hét első felére. Vélhetően marad a múlt héten 3-3 forinttal emelt benzin- és gázolajár, azaz a 95-ös 405, s a dízel 420 forintos átlagára. Sem sietni, sem kivárni nem érdemes tehát a tankolással, arra természetesen ajánlott ügyelni, hogy hol töltjük meg autónkat. Az egyes benzinkutak között továbbra is gond nélkül adódhat 20-30 forintos literenkénti eltérés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?