Sztárparádéval készül az Alfa Romeo a Mille Migliára

A Coldplay basszusgitárosa is Alfa Romeóval indul a Mille Miglián

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A világ legjobb guruló múzeumaként is szokták becézni a Mille Migliát, amelyre az Alfa Romeo idén is gyönyörű masinákat visz.

A Mille Miglia fényét emeli, hogy az Alfa Romeo neves személyiségeket is beültet az autóiba. Igaz, a képen látható Piero Pelù inkább csak Olaszországban híres

Május 16-án, azaz ma indul az idei Mille Miglia, amelyen Bresciából Rómába kell eljutnia a nevezőknek a hónap 19. napjáig. Tehát négy nap alatt kell 1743 kilométert megtenniük, amelynek során 6 átlagtartó szakasz és 112 időfutam vár rájuk. Mindezt a legkülönfélébb autócsodákkal. Alfa Romeo emblémás járműből 47 darab nevezett be idén a futamra, amelyek közül néhány darab gyári háttérrel indul.

Hirdetés

A II. világháború előtt gyártott autókat is benevezett az Alfas Romeo

A Mille Migliát eredetileg 1927 és 1957 között rendezték meg 24 alkalommal (a háború éveiben elmaradtak a versenyek). Majd 1977-ben felélesztették, ám inkább egy autós felvonulásként, mint „vérre menő” versenyként. A 2018-as verseny egyik legjobban várt Alfája az 1928-as évjáratú 6C 1500 Super Sport. Az autót hathengeres, 1487 köbcentis motor hajtja 76 lóerővel, amelyet 4800-as fordulatnál ad le. A 140 km/h végsebességre képes autóból csupán 30 darab készült. Az autót Giovanni Moceri vezeti, aki már nagy tapasztalattal rendelkezik a koros autók terelgetése kapcsán, hiszen több hasonló rendezvényen nyert már.

Az Alfa Romeo idén ünnepli első Mille Miglia győzelmének 90. évfordulóját. 1928-ban az 1500 Super Sport nyert

A további nevezők között szerepel még egy 1954-es 1900 Sport Spider és egy 1965-ös 1900 Super Sprint. A Sport Spidert vezetheti majd a Coldplay basszusgitárosa, Guy Barryman a versenyek világában járatosabb Derek Hill társaságában. A negyedik Alfa Romeo, amelyet a gyár nevezett be, egy 1955-ös Giulietta Sprint. Ezt Piero Pelù, olasz énekes vezetheti.

Derek Bell, az egykori F1 világbajnok Phil Hill fia, a Coldplayből ismerős Guy Barryman mentoraként szerepel majd

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?