Szuper Polo 570 lóerővel

Bemutatták a Volkswagen új rallycross versenyautóját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Brutális erő lakozik a Volkswagen Polo R Supercarban! Azonban ezt csak a VW gyári rallycross versenyzői élvezhetik.


Címvédésre készülhet idén a Volkswagen a Rallycross Világbajnokságon, hiszen tavaly a svéd PSRX csapattal karöltve gyűjtötték be a bajnoki koronát. A röviden FIA RX-nek nevezett versenysorozat szinte egy szempillantás alatt vált az egyik legnépszerűbb autósporttá. A sportág felvirágzás az amerikai Global Rallycross 2012-es elindulásával kezdődött. Hatalmas show kerekedett belőle, ott alkalmazták először a joker kör „intézményét” és a nagy autógyárak figyelmét is felkeltették. A Volkswagen például kimondottan oda fejlesztette a Beetle 600 lóerős versenyautó változatát. Két évvel később a GRC sikerén felbuzdulva az FIA égisze alatt elrajtolt a Rallycross világbajnokság.
Hirdetés

A népszerűsége nem véletlen. Rövid, akciódús versenyeket láthatnak a nézők olyan versenyautók részvételével, amelyek képesek legyorsulni akár egy Formula 1-es gépet is. A versenyzők között pedig a rali szakág legendás neveit is megtalálják. A Volkswagennél például Petter Solberg is vezet. Az új Polo versenyautóról ő és csapattársa, a tavalyi bajnok Johan Kristoffersson is elismerően nyilatkozott, míg a Volkswagen Motorsport képviselője Fabrice van Ertvelde árulta el, hogy két jelentős fejlesztést hajtottak rajta végre.

Először is a hűtőrendszert tervezték teljesen újra, így az autó eleje láthatóan megváltozott a tavalyi géphez képest. A másik fontos változás az új hátsó légterelő, amelynek köszönhetően nagyobb leszorítóerővel rendelkezik az autó és a beállítások terén is szélesebb skálán mozoghatnak vele. Persze az 570 lóerős motor sem maradt érintetlen, ám annak változásairól érthető okok miatt nem árultak el semmit. Az idei bajnokság április 14-én kezdődik Barcelonában, amelyet még 11 forduló követ majd.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?