Szuperexkluzív LaFerrari a láthatáron

A 400 milliósokat elkapkodták, hát készül néhány sokkal drágább és még extrémebb Ferrari is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A közel 1000 lóerős és 499 példányban készülő, már egytől egyig eladott LaFerrarinál is extrémebb limitált szériát terveznek Maranellóban, a határ a csillagos egen is túl van.

Kezdenek eldurvulni a dolgok, már ami a szupersportautós piacot illeti. Úgy fest, minél drágább egy-egy ilyen járgány, annál inkább garantált a sikere. Itt van például a Ferrari LaFerrari, a Genfben leleplezett legújabb maranellói csoda, amelynek állítólag már mind a 499 példányát el is kapkodták a celebek/gyűjtők/sejkek - Kínában is. Ára közel 400 millió forint, piha. Nem elég drága. Nem elég exkluzív.
És szörnyű nehéz, üresen 1255 kg a súlya. Egy Opel Astra nehezebb. Egy 100 lóerős Opel Astra. A V12-es hibrid LaFerrari 963 lóerős. Na de volt egyszer egy 2007 Millechili koncepció tonna alatti tömeggel, s hát az a terv, hogy ennek megfelelően építenek néhány, de valóban csak néhány darab extrém-hiper-szuper-giga-mega LaFerrarit súlycsökkentve-kibelezve - mondta Flavio Manzoni vezető tervező az Autocar magazinnak. És úgy 3-5 millió angol fontos áron, ami forintban alsó hangon is 10 számjegy... Drukkolunk.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?