Szupersportkocsi után versenymotor az Arieltől

Motorkerékpárral áll elő az Ariel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Atom sportkocsi után egy nagyméretű kétkerekűvel bővíti palettáját az angol sportkocsigyártó.


A szédítő menetteljesítményű Atom sportkocsi után superbike gyártására adja fejét az Ariel. Noha Ariel motorkerékpár korábban is létezett, az Atom gyártóinak nincs köze az egykori motorgyártó céghez. Most nyilvánvalóan számukra is egyértelművé vált, ha túl kívánják szárnyalni a tömeg/teljesítmény arányával a négykerekűek között verhetetlen, 100 km/órás tempóra 3,0 másodperc alatt gyorsuló Atomot, arra csakis két kerékkel lehetnek már képesek.
A motor formáját az Atom inspirálta, Simon Saunders, a mindössze hét alkalmazottal dolgozó Ariel főnöke pedig elmondta, hogy akárcsak autóikhoz, a hivatalos rajzon látható különleges motorhoz is japán partnerüktől, a Hondától vásárolnak majd hajtómotort, igaz, nem árulta el, hogy pontosan mekkora és milyen erős egység fogja hajtani a kétkerekűt.
Évente 100-200 motorkerékpárt építenének, mindegyiket a megrendelő egyéni igényeinek megfelelően, így minden példány teljesen egyedi lehetne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?