Szupersztráda kötheti össze Londont New Yorkkal

Közel 20 ezer kilométeres útszakasz készülhet el New York és London között

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy nagyon merész terv alapján valósulhat meg az Egyesült Államokat és az Egyesült Királyságot összekötő úthálózat.


A világ leghosszabb úthálózata lehet a New Yorkot Londonnal összekötő közel 20 ezer kilométeres útszakasz, amely Ázsián keresztül haladna át. A transz-eurázsiai öv fejlesztés (TEPR) nevű projekt terveit Vlagyimir Jakunyin, az orosz államvasutak elnöke ismertette. A CNN értesülései szerint a terv nem tér ki arra, hogy hogyan kívánják áthidalni az Oroszországot és Alaszkát összekötő 85 km-es Bering-szorost, igaz egy 100 km-es vasúti alagút terveit már 2007-ben felvázolták az orosz hatóságok.
Hirdetés

Az út a már meglévő európai úthálózathoz csatlakozna a transz-szibériai vasútvonal mellett. Alaszka eléréséhez egy új, 900 kilométeres szakaszt kellene megépíteni. Az előrejelzések szerint az út számos várost szelne át, sok munkahelyet teremtene és fellendítené Szibéria gazdaságát. Arról jelenleg nincs információ, hogy az építési költségeket ki állná, nagyságrendileg trillió dolláros összegről van szó. Amennyiben megépül az út, akkor megelőzné a világon jelenleg leghosszabb útszakaszt, az Ausztráliában található 14 500 km-es 1-es számú főutat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 19:47
    Permalink

    De durva lenne mondjuk Bp-ről new york-ba. Kb 18500km 18-19 szer tankolni alaphangon és 1 olajcsere minimum. Ugyanez visszafele is! Juuj! Alaszkánál megállnánk aranyat ásni a bering szorosnál meg rákot halászni + vihetnénk a téligumi készletet is. Ez vicces lenne kipróbálni kocsival.

Vélemény, hozzászólás?