Szváziföld királya 139 luxusautóval lett gazdagabb

A szvázi király 120 BMW-t vásárolt a családjának

Nem éppen olcsó hobbit választott Szváziföld királya, III. Mswati ugyanis megszállott autóbolond, ezért igen nagyvonalú, ha autókról van szó.

Az autóbolondok egyik jellemzője, hogy könnyelműen, a kelleténél nagyobb összeget is hajlandóak négykerekűekre költeni, de ez akkor sincs másképp, ha az autóbolond illető „főállásban” király. A hazánknál ötször kisebb Szváziföld 51 éves uralkodója immár 33 éve ül a trónon, uralkodása alatt pedig előszeretettel fordítja az ország költségvetésének egy részét négykerekűekre. III. Mswati legújabb „flottás” beszerzése nem mondható szerénynek: 19 darab Rolls-Royce mellé 120 BMW is érkezett. Az angol luxusautók vélhetően a legmagasabb rangú vezetőknek, illetve a kiemelt vendégeknek jár, a 120 BMW vásárlását pedig a népes családdal indokolta, melyben semmi túlzás nincs: 14 felesége, 35 gyereke és 59 testvére van az uralkodónak.
Hirdetés
Az 1,4 millió lakosú ország most körülbelül 4,5 milliárd forintot költött luxusautókra, melyek között akad 18 darab Rolls-Royce Wraith és egy Cullinan is, illetve számos BMW 540i és X3 gazdagítja mostantól a járműparkot. Az autógyűjtő uralkodó birtokában van többek között 20 darab Mercedes-Maybach S 600 Pullman és egy Maybach 62 is. Szváziföld ugyanakkor nem sorolható a gazdag országok közé, a délkelet-afrikai ország lakosságának 63 százaléka él szegénységben, de ez nem gátolta meg abban az uralkodót, hogy az 50. születésnapjára egy új repülőgéppel kedveskedjen saját magának.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.12.03. at 13:15
    Permalink

    Hazánkban ,itthon is ,így működik ez….Itthon luxusingatlanokkal művelik……Magánrepülőkből is van egy pár a megfelelő birtokokba…………………….

Vélemény, hozzászólás?