Takarékoskodjunk S-Mercivel!

Mercedes-Benz S 350 BlueTec

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Korszerűsített, szériában start-stop rendszerrel felszerelt dízelmotort kapott a Mercedes-Benz S-osztály. Az Euro 6 előírásokat teljesítő S 350 BlueTec ma a világ egyik legtisztább üzemű dízelautója.


Korszerűsítette háromliteres, V6-os common-rail dízelmotorját a Mercedes-Benz, és ezzel szereli az S-osztályt. A 258 lóerős, a V8-as AMG konstrukcióból ismert TWAS (twin-wire-arc-sprayed) technológiával felvértezett, könnyebbé tett hathengeres erőforrás maximális forgatónyomatéka 620 Nm, és átlagfogyasztása a szériában adott start-stop rendszer jóvoltából számottevően csökkent. A korábbi változattal összehasonlítva 6,8 helyett csak 6,2 liter a gázolajigény 100 kilométeren, míg a szén-dioxid kibocsátás 177 g/km értékről 164-re mérséklődött. Köszönhetően az AdBlue kipufogógáz kezelésnek, az S 350 BlueTec már teljesíti a 2014-ben hatályba lépő Euro 6 előírásokat, így ma a világ egyik legtisztább üzemű dízelmotorjának számít. A tájékoztatás szerint az új erőforrással szerelt autó nem lesz drágább a korábbi modellnél.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?