Takargatják a Kia Ceedet, ami bizony félidős frissítést jelent

A Ceed eleje és hátulja komolyabban átalakulhat, ha az álca mennyiségét vesszük alapul

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Három éve kapható a Kia Ceed harmadik generációja, ami az aposztrófot elvesztette a nevéből, cserébe több karosszériaformából válogathatnak a vevők.

Javában dolgoznak a frissítésen a Kia mérnökei, a formás Proceed után a kombi és az ötajtós modell is megjelent a közúton, egyelőre álca mögé rejtőzve. Az immár négy tagot számláló Ceed família esetében nem húzták sokáig a ráncfelvarrást, három év után kapják a frissítést.
Hirdetés
A Kiánál nem bíztak semmit a véletlenre, úgy bebugyolálták a Ceedet, hogy alig lehet valami újdonságot felfedezni. A lámpát biztonsági okokból nem fedhetik el, így látható, hogy a belső rajzolat változik. Módosul a tigrisorrnak becézett hűtőrács, a középső, elkeskenyedő rész itt hosszabb, ezen felül a Ceed már az új Kia logóval érkezik, ami a felniken látható is. A félidős modernizálás keretében az olcsón cserélhető műanyagelemeket általában átdolgozzák, így szinte biztos, hogy új lökhárítókat is kap a kompakt Kia. Jelenleg a négytagú kínálat két változata érhető el plug-in hybrid hajtással, nevezetesen a kombival és a városi terepjárós irányba terelt Xceeddel érdemes keresni a konnektorokat. Pletykák szerint ez a frissítéssel változhat, az ötajtós és a ProCeed is megkaphatja a zöldebb hajtásláncot. A hibridhajtás az egyhatos GDI motor köré épül, a zöld rendszám mellé 141 lóerő, hatsebességes automataváltó és maximum 57 elektromos kilométer jár.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?