Talán a valaha volt legdögösebb Audi az e-tron GT

Porsche vonásokat mutat az Audi elektromos túrakupéja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Teljesen megmutatkozott a világnak az Audi két év múlva érkező elektromos túrakupéjának tanulmány változata. Az e-tron GT dögös, legalább annyira, mint bármelyik Porsche.


Épp csak egy nappal a bemutató előtt húzta elő az Audi legújabb tanulmányautójának álcázott verzióját, ezzel minimum még inkább felpaprikázva az érdeklődőket. Az e-tron GT-t viszont most láthatjuk teljes fényében is, ugyanis megvolt a Los Angeles-i Autószalonra időzített leleplezés. Pompás formákat mutat, méreteiben közel azonos az A7 Sportbackkel, tengelytávolsága 2,9 méter, magassága 1,3 méter. A forma pedig egészen porschés, a kabint nagyon hátratolták, a tetőív és a far is dinamikusan gömbölyödik, talán nem túlzás azt állítani, hogy a legdögösebb Audi fog érkezni két év múlva.
Hirdetés

A Porschés vonás nem véletlen, bár azzal, hogy az új prémiumautók alá kifejlesztett padlólemezre épül, melyre a Porsche Taycan is fog, még nem lenne fontos úgy is kinéznie. A dizájn megoldásai is izgalmasak, bár kicsit néhol túlzóak is, ezen még vélhetően finomítanak, mire gyártásba kerül. A tanulmányautó technikai tartalma egyelőre még nem borítékolja a kész autó teljesítményét, de kapunk némi képet arról, hol tart most az Audi.
Az e-tron GT tanulmányautó padlólemezében egy 90 kWh-ás akkumulátor foglal helyet. Ebben több mint 400 kilométeres hatótávolságra elég energiát képes tárolni, legalábbis ennyit árult el a gyártó egyelőre. Ha ezzel nem is, teljesítményével mindenképp utoléri a Tesla Model S-t, az e-tron GT ugyanis két motorjának 590 lóerejével 3,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra és a fejlett akkumulátor hűtéstechnológiának köszönhetően erre sokszor egymás után is képes. A 200 km/h-t 12 másodperc alatt éri el, csúcssebessége pedig 240 km/h. Töltéstechnológiában is hoz újdonságot, 800 Voltos tölthetőséget is fog kínálni a kész autó, mellyel 20 perc alatt 80%-os töltöttséget vehet magához, ami már 320 kilométerre elegendő hatótávolságot jelent.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?