Talán nem drágul tovább a benzin

A gázolajnál minimális, a benzinnél kevés eséllyel várható áremelés

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alig mozogtak a héten az üzemanyagok nemzetközi jegyzésárai, így május utolsó hetében a hazai kutaknál sem várható árváltozás.

Miután a héten a gázolaj 3, a szerdán és pénteken is emelt árú benzin 5 forinttal drágult, a következő talán újabb áremelés nélkül megúszható lesz. A tőzsdei jegyzésárak szerint csak a benzin mutat drágulást, szerény 0,5 százalékkal ment feljebb az ára, míg a benzin esetén 0,8 százalékkal estek a dollárban számolt árak. Fizetőeszközünk, a forint viszont veszített erejéből a dollárhoz mérten, 1,3 százalékkal kevesebbet ér, mint egy héttel korábban.
Hirdetés

A forintosított üzemanyagárak szerint a benzinnél már 1,8 százalékos drágulás látható, s a gázolaj esetében is 0,5 százalékkal magasabb árat konstatálhatunk. A dízel áremelése szinte biztosan megúszható május utolsó hetében (legalábbis szerdán), s a benzinnél is szerény esély van arra, hogy a MOL korrigáljon, bár ott egy 2-3 forintos drágulás már messze nem lenne meglepetés. Változatlanul 414 forint maradhat tehát a gázolaj átlagos literenkénti ára, a jelenleg jellemzően 411 forintba kerülő benziné pedig akár előbbi szintre nőhet.
A MOL döntése hétfőn esedékes, előre tankolnia csakis annak érdemes, aki olcsóbb kút mellett halad el, az egyes töltőállomások között ugyanis a heti ármozgásoknál sokkalta jelentősebb, literenkénti 30-40 forintos áreltérések is adódhatnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?