Tankolj, ha tudsz! Nő a benzin és a gázolaj ára is

Szerdán olcsóbb lett a benzin, pénteken a gázolajjal együtt drágul

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ugyanannyival növeli a benzin árát pénteken a MOL, mint amennyivel szerdán csökkentette. A dízel kétszer annyit drágul.

Érdekes koncepciót alkalmaz a MOL, szerdán 2 forinttal csökkentette, pénteken 2 forinttal növeli a 95-ös benzin literenkénti árát, a gázolajét pedig akkor 4 forinttal emeli - számolt be piaci információk alapján az MTI.
Hirdetés
A növeléssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára kalkulációnk szerint 361 forintra nő, míg a gázolajé 362 forintra emelkedik.
Tavaly szeptember és idén január között mintegy 100 forinttal csökkentek az üzemanyagárak, a benzin azóta csaknem 50, a gázolaj mintegy 20 forinttal drágult vissza. Bár a mélypontot már mindkét üzemanyagfajta elhagyta már, a csúcsszintek még odébb vannak. Azok egységesen 450 forint magasságában adódtak - a gázolaj esetén 2012 februárjában, a benzinnél áprilisában. Bár tankolásra késztető lehet, hogy pénteken drágulnak az üzemanyagok, az egyes töltőállomások közötti árkülönbség az aktuális áremelésnél jóval nagyobb, akár literenkénti 30-40 forintos is lehet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?