Tanulmány a múltból – Foose módra

Chip Foose megépít egy sosem létezett kocsit a ’30-as évekből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az átgondolt és stílusos átalakításairól híres Chip Foose újabb remekművére derült fény. A tunerek között nem túl jellemző ’30-as évekből választott alanyt, alig várjuk a végeredményt.

Aki csak egy picit is beleszagolt már a tuningvilágba, az ismeri Chip Foose-t, aki nem, annak eláruljuk, régi autókat újít fel, picit modernizált külsővel, és nagyon modernizált technikával. Egy művész a hotrod-világban. Úgy alakítja át az autókat, hogy szinte meg sem lehet mondani, hogy nem gyári, amit látunk. Most egy elég különleges projektbe fogott, egy sosem létezett tanulmányautót valósít meg, az 1930-as évekből. Nem jellemző, hogy ebből a korból választanak tuningalapot, így már maga a kocsitípus is különleges ebben a körben.
Hirdetés
Az ötletet egy, a ’30-as években dolgozó autókereskedő által felvázoltatott kupé adta. Feleségének szeretett volna kedveskedni egy különleges autóval, aminek terveit egy a General Motorsnál dolgozó formatervező rajzolta meg. Az alap az 1930-as Cadillac 60 Sedan volt, rövidített tengelytávval, alacsonyabb futóművel és levehető keménytetővel készült volna, de sosem valósult meg. Foose követi az eredeti terveket, némi változtatást és a saját kis fűszereit hozzáadva. Ahogy Foose fergeteges rajzán is látni lehet, burgundi vörös lesz a fényezése, nagyméretű, korhű dizájnú felnikkel és jócskán ültetett futóművel épül. Borítékolható, hogy gyönyörű lesz a végeredmény, szeretnénk már látni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 03:03
    Permalink

    Ez a Manus igazi fenomén…jó látni, hogy vannak igazi tehetséges, úriemberek…sok adását láttam, minden elismerésem. Ellentétben az igazi ripacs, giccses Gas monkey-el.

Vélemény, hozzászólás?