Tanulságos videó: nem mindig a hátulról ütköző a hibás

Nem tudta kivédeni a buszsofőr a büntetőfékezést- ezért legyen fedélzeti kamerád!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sajnos a koronavírus miatti veszélyhelyzet stresszhatása az utakon is megfigyelhető, a sofőrök egy részében érthetetlen agresszió van, így most különösen jól jöhet egy fedélzeti kamera.

Közúti veszélyeztetéssel gyanúsítják a rendőrök annak a BMW-nek a sofőrjét, akibe egy BKV busz hajtott bele. Ha megnézzük a busz fedélzeti kamerájának felvételét, nem lepődünk meg, hogy miért a BMW vezetőjét tartják a baleset okozójának. Az ütközést nem mellesleg a busz sofőrje jelentette be a rendőrségen.
Hirdetés
Miként azt a police.hu írja, e hét kedden délután tette a buszsofőr a bejelentést, hogy a személyautó agresszív, nem mellesleg záróvonalon keresztüli sávváltása és kétszeres büntetőfékezése után a másodikat nem tudta kivédeni, nekiütközött a 110-es járattal az Erzsébet hídon Pestről Budára haladva. A balesetet követően mindketten megálltak, ám a BMW sofőrje némi szóváltás után odébb állt. Mivel autója azonosítható volt, a rendőrség keresni kezdte. Lakcímén, illetve tartózkodási helyén is próbálták megtalálni a sofőrt, aki ennek hatására a rendőrségre önként ment be. A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályán közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a vezetőt, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.​​ Mint azt az eset mutatja:

egy fedélzeti kamerás felvétel megmenthet attól, hogy az elénk vágó vészfékezése esetén ne minket hozzanak ki a baleset felelőseként.

Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?