Tarlós bejelentette: jövő nyártól biztos a dugódíj

Jövő nyártól biztosan lesz budapesti dugódíj

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az InfoRádió műsorában Tarlós István bejelentette: 2013. június 30-ától biztosan lesz dugódíj. A díjak és a határok még nem ismertek.

Az e héten megismert E-útdíj tervezet kapcsán már megtudhattuk, hogy azzal egy időben, jövő nyártól kerülhet bevezetésre a fővárosi behajtási, azaz dugódíj. Most ezt Tarlós István, Budapest főpolgármestere is megerősítette az InfoRádió műsorában. Nyilatkozata szerint azt fokozatosan, de 2013. június 30-ától vezetnék be, s a BKV támogatásából azzal párhuzamosan vonulna ki a főváros és az állam.
Egyelőre nem lehet tudni a díjak mértékét, sem a zónahatárokat, azt viszont igen, hogy alapvetően kamerás ellenőrzőrendszert vezetnének be, s lehetőség lenne szúrópróbaszerű ellenőrzésekre is. Korábban Tarlós a pesti Hungária körutat említette lehetséges zónahatárként. Így azonban - a korábbi tervekből kiindulva - a főváros pesti oldalán jóval nagyobb terület esne dugódíjas övezetbe, mint a budain, melynek alapján talán nem is fővárosi, hanem pesti dugódíjról lenne értelme beszélni.
Hirdetés
Továbbra is kíváncsian, de kissé félve várjuk a fejleményeket - vajon milyen mértékű lesz az autósokat sújtó újabb sarc?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 23:53
    Permalink

    Helló Mindenkinek! Én rendszeresen járok a városba mert a vállalkozásom odaköt. Üzletem van így muszáj bejutnia az árunak. Majd a vevő megfizeti a dugódíj költségeit. Ez itt így megy. Amúgy a mai üzemanyag ár mellett nem nagyon lehet dugóról beszélni. Én legalábbis sokkal kevesebb és kisebb autóforgalmat számolok.

  • 2017.10.30. at 23:53
    Permalink

    Gratulálok az újabb öncélú, értelmetlen, a pénzbeszedés a 28-adikon ötlethez! ‘Unokáidnak se legyen jobb, mint nagyapáidnak volt’ elv gyakorlatba ültetéséhez! A veszteséges üzletágakat normális gazdaságokban bezárják, nem eltartatják a nyereségessekkel, itt rendhagyóan a balekokkal – hisz ez a totál bukás alapképlete! Ezt minden gazdasági iskolában tanítják, már aki járt ilyen helyen…

Vélemény, hozzászólás?