Tarolhatna a Fiat a 126-os felélesztésével

Kispolszki újratöltve. Virtuálisan megalkották az utódot. Neked, hogy tetszik?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kihalóban a kisautók szegmense, de egy olyan teremtmény, mint ez az újragondolt Kispolszki, megfordíthatná a trendet.

Még a hetvenes években debütált a Fiat 126-os, amit aztán az 1980-as nyugdíjazása után többek között Lengyelországban Polski Fiat 126p néven készítettek tovább egészen az ezredfordulóig. Összesen körülbelül 4,7 millió darabot gyártottak le belőle. Most egy olasz dizájnstúdió, a Comóban székelő MA-De tervezte meg a Kispolszki modern utódját, amit 126 Vision névre kereszteltek. Mindezt saját kezdeményezésből, tehát nincs mögöttük semmiféle gyári hátszél. Sajnos. Hiszen a virtuális Kispolszkijuk olybá tűnik, mintha máris szériaérett lenne. Meghagyták az autó oldalán végigfutó karaktervonalat és az ablakok dőlésszöge is ugyanolyan maradt, ám az autó hosszabb, magasabb és szélesebb, ami jól látszik azokon a képeken, ahol az eredeti példányt is mellé állították (persze azt is csak virtuálisan). LED-fényszórókat kapott, illetve úgy tűnik, hogy a motorját az orrába képzelték el.
Hirdetés
Pedig az lenne csak igazán hab a tortán, ha esetleg a farmotor is megmaradna. Arról nem osztottak meg információt, hogy milyen motort képzeltek el bele. De napjainkban egy villanymotor lenne a legtrendibb, és azzal válna egy igazán jól használható városi kisautóvá. Ha a Fiat lecsapna egy ilyen dizájnra, talán megismételhetné az új 500-as sikerét is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?