Távozk az autóipar bajsza, új ember kerül a Mercedes élére

Már tavaly tudni lehetett, hogy Dieter Zetsche távozik, most jelentették be utódját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagy változás veszi kezdetét a Mercedesnél, távozik a posztját 12 éve betöltő vezérigazgató, a bajszáról is híres Dieter Zetsche, utódja már a McLarent is igazgatta korábban.


Nem meglepetés, hogy a Mercedes vezére távozik, Dieter Zetsche már tavaly év végén bejelentette, hogy új ajánlatot kapott és 2019-től a felügyelőbizottság tagja lesz, 2021-től pedig az elnöke. Egész eddig viszont nem lehetett tudni ki lesz a jellegzetes arcú őszbajszú úr utodja. Zetsche 1976 óta dolgozik a Mercedesnél, és '98 óta tagja a vezetőségnek, ám az igazgatói székbe csak 2006-ban került. Irányítása alatt a Daimler megvált a Chryslertől, teljes egészében megújították a palettát és ismét magasra emelték a Mercedes elismertségét a prémium szegmensben.
Hirdetés

A Mercedes élére most új ember kerül, Ola Källenius vezeti 2019-től a csillagos márkát. Számára nem újdonság a vezetői pozíció, jelenleg a Mercedes-AMG-t igazgatja Affalterbachban, ide 2010-ben került, előtte 2003-tól a McLaren vezérigazgatója volt, majd 2005-től a Mercedes Forma-1-es motorgyárának elnöke lett. A Mercedesnél 1995-ben kezdett dolgozni, számos pozíciót megjárt, ezért is nyilatkozta róla Zetsche, hogy nem csak az ő, de temérdek dolgozó tiszteletét is kivívta. Ola Källenius 2019-ben kezdi meg új posztjának betöltését, mely egyelőre 5 éves megbízásról szól.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?