Te észrevennéd? Végsebességteszt a többi autós szemszögéből!

Mercedes-AMG E 63 S az Autobahnon padlógázzal, kicsit máshonnan videózva

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

330 kilométeres óránkénti sebességgel előzni a 70 és 130 közt közlekedő autókat olyan, mintha 200-zal kerülgetnénk álló akadályokat. Hogy ez milyen félelmetes és veszélyes lehet, az a száguldozónak aligha tűnik fel, a többiek viszont biztosan észreveszik.

Amikor oldalunkon szóbakerül az Autobahn - avagy a sebességkorlátozás nélküli németországi pályaszakaszok - legtöbbször egy eszement végsebességtesztet hozunk, hihetetlen értékekkel, amit sok autóbolond álma lenne kipróbálni. Most sincs ez másképp, jelen cikk témája a Mercedes-AMG E 63 S kombi, de egy kicsit más nézőpontból. a 330 kilométeres óránkénti sebességet ugyanis ebben a videóban nem az említett Merciből, hanem a mellette lassan haladó kabrióból "tapasztalhatjuk meg".
Hirdetés
Ez az élmény egyébként egyszerre tesz kíváncsivá és ijeszt meg. Mert nyilván megnéznék egy ilyen elszáguldást, már ha tudom, hogy jön. Ezeken a szakaszokon az ilyesmi mindennapos, így a sofőrök is számítanak rá, de bele sem merek gondolni, mi történne, ha mondjuk valaki itthon próbálna ilyesmit szabálytalanul. Tudom, akadnak, akik megteszik, de szem előtt kell tartani: nálunk még az sem ritka, hogy szembe hajtanak fel a pályára egyes sofőrök. Ha pedig az egyik közlekedő közel 200 km/h sebességkülönbségnél nem veszi észre a tükörben a közeledő gépszörnyet, abból nagyon komoly baj is lehet. Te mit gondolsz? Örömmel néznél végig egy ilyen elszáguldást, vagy inkább megijednél tőle?
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2021.06.08. at 10:20
  Permalink

  Régebben jópofának tartottam, ma már megijedek tőle.
  Láttam egy olyan felvételt, ahol egy lambó vagy ferrari alá kapott a szél 300 km/h sebességnél. Ameddig ezt nem láttam, nem is gondoltam, hogy ilyen veszélyek is léteznek. Ha 300-s sebességről hallok, mindig eszembe jut. Hisz mi gátolná meg azt, hogy egy merdzsó alá is alákapjon egy alattomos pöffenet?
  Aztán ott van még a vezetői hiba. Elég csak, hogy megremegjen a keze a sofőrnek, vagy egy véletlen mozdulat, vagy műszaki hiba: és mindent visz, ami előtte van…
  Mai fejjel úgy gondolom, hogy 200-s tempó felett nagyon veszélyes. Főleg másokra. Mert ha csak magát veszélyeztetné, akkor azt mondom tegye! De sajnos mások nem versenypályának használják a közutakat, hanem csak el akarnak jutni a céljukhoz, közben problémáikon gondolkodnak, erre jön egy kamikáze, és Gordiuszként megoldja nekik.

Vélemény, hozzászólás?