Teherautókat szégyenítő erejű Panamera

1050 Nm nyomatékra húzták a dízel Panamera 4,0 literes V8-asát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Turkáltak kicsit a dízelmotoros Panamera agyában és találtak elveszve néhány Nm-t, amivel 1000 fölé nőtt a luxusszedán nyomatéka. Olyan gyors a Race Chip átalakításával, mint egy Ferrari California T.


Nem is gondolnánk, hogy az autók motorvezérlőjének programozásával mennyi erő csikarható még ki pluszban belőlük. A Race Chip nevű tuningműhely most az új Porsche Panamera agyában turkált, ráadásul a 4,0 literes dízel V8-assal szerelt kivitelében. Próbáltuk, és biztosan állíthatjuk: földöntúli, ahogy a kéttonnás luxusszedán 850 Nm-nyi gyári nyomatéka akár már 1000-es fordulatszámnál megérkezik. Bitangul gyorsul, sportkocsikat szégyenít, de a tuningműhely talált még 200 Nm-t a motorvezérlőben.
Hirdetés
1050 Nm a végeredmény, ezzel párhuzamosan persze a lóerő is nőtt, 422-ről 505-re. A Panamerát még néhány extrával ellátták, mint például 21 colos OZ felnikkel, amikre Michelin Pilot Sport 4 S utcai sportgumikat húztak a legjobb tapadás érdekében. Emellett a lengéscsillapítókat is keményebb KW darabokra cserélték. 0-100 km/h-ra a legtöbb sportkocsit megszégyeníti, a Ferrari California turbós változatával egyező időben éri el, pontosan 3,6 másodperc alatt. És még mindig egy négyszemélyes, töménytelen luxust kínáló óriási szedánról beszélünk, amit ugyanazzal a pisztollyal tankolunk, amivel a teherautókat szokták.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 19:56
    Permalink

    Race Chip-ek nem rosszak és eléggé diszkont áron vannak agyári minősítésű tuningokhoz képest , kár hogy csak a beépített elektronikára vállalnak 1 felárral 2 év garanciát az autó egyéb alkatrészeire nem .És beszerelés után ugrik a garancia is …Mellesleg biztos jót tesz a váltónak és egyéb erőátviteli alkatrészeknek az 1050 Nm nyomaték …

    Itt lehet keresgélni : [url]https://www.racechip.com/[/url]

Vélemény, hozzászólás?