Telekocsi

Vigyen utast, és utazzon féláron!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az útszéli stoppolás már a múlté, a telekocsi rendszerekkel leinformálható utasokat szerezhetünk és pénzt takaríthatunk meg.

Telekocsi – így hívják az útitárs keresést, amikor tulajdonképpen vadidegen emberek társulnak a társaság vagy a spórolás végett egy-egy útra. Ma már számos internetes oldalon böngészhetnek az érdeklődő autósok és a leendő utasok. Az utazzunkegyutt.hu[/url] szakértője válaszolt kérdéseinkre, mire érdemes figyelniük!
„A belföldi telekocsi hirdetések aránya az elmúlt hetekben csökkent a külföldi telekocsi hirdetésekkel szemben, tehát a külföldi utaknak, nyaralásoknak van szezonja. Belföldön most nem utaznak a diákok, többen szabadságon vannak. A külföldön dolgozók azonban nagy számban hazautaznak a vakáció ideje alatt, és ez meglátszik a hirdetések számában. Illetve megjelentek a nyaralással összefüggő telekocsi hirdetések is. Például van, aki felajánlja a szabad helyeit, sőt szállást is intéz Görögországban, Olaszországban, annak, aki vele tart. De elég egy vasutassztrájk, egy vulkánkitörés, egy szmogriadó, és máris tízszeres lesz a látogatottság abban a pár napban! Ez bármelyik évszakban előfordulhat, és ilyenkor sokak problémájára jelenthet megoldást az útitárs keresés. Ráadásul mi teljesen ingyenesek vagyunk! Senkitől semmit nem kérünk, amiért nálunk egymásra találnak.” – mondta el Zoltán. „Aki üzletet is lát ebben, az ténylegesen tele akarja az autóját "tölteni" utasokkal. Nekik létrehoztuk az "üzleti jellegű telekocsi" hirdetés feltöltési lehetőséget. Ám a többség nem ilyen. A többség nem üzletet lát ebben, hanem egy költségcsökkentési lehetőséget, és annak is örül, ha csupán egyetlen ember ül be mellé.” – folytatta.
Ma már a legtöbb autó biztonságos és jól felszerelt, s mivel egyik félnek sem az az érdeke, hogy valahol félúton az út szélén integessenek, általában a tulajdonosok gondosan fel is készítik őket az útra. Ha valamiért netán mégis gyanút fognának, nem árt érdeklődni a kocsi műszaki állapota felöl, esetleg kikötni, hogy ragaszkodnak hozzá, az ésszerűség és a KRESZ szabályai szerint autózzanak. (Ami egyébként is kötelező!)

Aki üzletet is lát ebben, az ténylegesen tele akarja az autóját "tölteni" utasokkal. Nekik létrehoztuk az "üzleti jellegű telekocsi" hirdetés feltöltési lehetőséget. - mondta el Zoltán, az utazzunkegyutt.hu szakértője


Az esetleges konfliktusok elkerülése végett – amely elsősorban a külföldi, több száz, olykor ezer kilométeres távok esetében lehet nyomasztó - érdemes útitársunkat valamelyest már az indulás előtt megismerni! A telekocsi ugyanis nem csak költségmegtakarítást jelenthet, és nem is csupán arra szolgál, hogy ne aludjunk el a volánnál… A stoppolásból hiányzó biztonsági faktort ugyanúgy pótolja, hiszen a segítségével előre leinformálható, akár érdeklődési körünknek is megfelelő embert, embereket találhatunk utazásunkhoz! Zoltán ezért azt javasolja, hogy a szervezés során mindenképp hagyjanak elég időt arra, hogy a jelentkezőkkel fel tudják venni a kapcsolatot. Tehát érdemes az indulás előtt legalább két-három héttel korábban feltölteni a hirdetést, és jelentkezni is, hogy legyen elég idő egymást megismerni. Rengeteg közösségi oldal létezik már, ott "ellenőrizhető" a másik fél, illetve van idő telefonálni, chatelni, esetleg találkozni is az indulás előtt. Ha erre nem is kerül sor, mindenképp tisztázzuk előre a részleteket; pontosan milyen feltételekkel társulhatunk be!
Sokan talán gyerekesnek gondolják, de ettől függetlenül a biztonság kedvéért adjuk meg egy családtagunknak újdonsült útitársunk nevét, elérhetőségét és azt is mondjuk el, hol találkoztak céljaink! Így már szinte biztosan nem érhet minket kellemetlen meglepetés, és elégedetten szállhatunk ki a végállomáson a "telekocsiból"!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?