Teljes fényében a tetőt vesztett E-osztály

Megérkezett a Mercedes E-osztály kabrió kivitele, összkerékhajtása is lesz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Először kap összkerékhajtást az E-osztályos Mercedes kabrió kivitele. Tetővel is szép, anélkül viszont pompás a kétajtós, 20 másodperc alatt szabadul meg tőle.


A Mercedes dizájn-főhadiszállásán már találkozhattunk vele, de egészen eddig nem mutatták meg teljesen a világnak a nyitható tetős E-osztályt. Most megérkezett, és ahogy sejteni lehetett, arányai a C és S-osztály kabrió mellett neki a legjobbak, ahogy a szedán és kupé kiviteleknél is az E-n érvényesül a legszebben a mai Mercedes-dizájn. A formanyelv persze ugyanaz, de azért vannak részletek, amiktől könnyen beazonosítható. Ilyen az elsimított övvonal – itt a C-n és az S-en egy hangsúlyos él húzódik, valamint a hátsó lámpák formája és osztása is más, továbbá mélyebb hatásúak, az E szedánon és kombin már látott csillámos foncsorozást is megkapta.

A lényeg viszont a vászontető, ami lehet barna, kék, vagy fekete, hogy a pompás fényezések bármelyikéhez passzolót megtaláljuk. Zárt tetővel is jók a formái, viszont 20 másodperc alatt akár meg is szabadul tőle, egészen 50 km/h-ás sebességig ezt menet közben is megteszi. Úgy válik igazán láthatóvá a szoborszerű beltér és a kizárólag a kabrióhoz rendelhető egyedi színekből összeválogatott beltér a hővisszaverő bőrkárpitozással. Hogy a szél ne vigye le az arcunkat, Aircap néven két szélfogót kapunk, egyik a szokásos helyen az akár fűthető hátsó ülések mögött, a másik a szélvédő fölső keretén nyílik föl. Hogy ne fázzunk meg, arról pedig a fejtámlákba integrált Airscarf rendszer tesz.

Hirdetés
A kabrió másfél centivel fut alacsonyabban a szedánnál, feláras légrugós futóművével viszont akár magasabbra is emelhetjük egy gombnyomásra. Vezetési stílusunkhoz igazíthatjuk az autó dinamikáját, akár a 9 fokozatú automata váltó gyorsaságát is megváltoztatja a megfelelő vezetési mód. A hajtásról nagy valószínűséggel a kupéban megismert választék fog gondoskodni, de ezeket a részleteket megtartották a Genfi Autószalonra, azt viszont megszellőztették, hogy az új E-osztály Cabriolet már rendelhető lesz 4Matic összkerékhajtással is, ami eddig egyik szériához sem volt elérhető. A Mercedes azt is megsúgta, hogy az E-osztály kabrió 25. évfordulójának ünneplésée céljából egy limitált ünnepi sorozat is készül az új kabrióból.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?