Teljes pompájában mutatjuk a felhergelt BMW M5-öt!

Plusz 25 lóerő és megannyi változtatás az M5 Competition-ben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A vártakhoz híven megérkezett a BMW M5 erősebb kivitele, a Competition felszereltséggel plusz 25 lóerő érkezik, temérdek, a jobb tapadást és vezethetőséget eredményező változtatás mellett.


Ahogy azt már sejthettük korábban (és ahogyan azt a BMW sem cáfolta), megérkezett az M5 Competiton csomagos kivitele. Hogy a külsőről is essen pár szó az elején, fagyos szürke fényezése, fekete veséi és különleges, 20 colos felnijei már messziről felismerhetővé fogják tenni. M5 Competition felirat opcionálisan lesz kérhető, a csomag fontosabb elemei persze a lemezek alatt keresendőek.
A géptető alatt dolgozó 4,4 literes duplaturbós V8-as alapesetben 600 lóerőt és 750 Nm nyomatékot teljesít. Utóbbi adaton nem változtattak, a teljesítmény azonban emelkedett, 625 lóerőre. Ezzel a gyorsulás is javul, 0,1 másodpercet a 100-as sprint és 0,3 másodpercet a 0-200-as időnél, ami 3,3 és 10,8 másodpercet jelent. A teljesítmény persze nem minden, az M5 vezethetőségén javítottak egy keveset, nem mintha lett volna vele bármi probléma.
Hirdetés

Újak a motortartó bakok, jóval erősebbek, amiknek köszönhetően valamelyest könnyebben jut el a teljesítmény a hátsó kerekekhez. A gyártó szerint ez jobb gázreakciót is eredményezett, ezen túl viszont a futáson is javítottak. 10 százalékkal keményebb lengéscsillapítókat kapott, valamint 7 millimétert faragtak is az M5 hasmagasságából. Odabent is változik a stílus, a díszítőelemek nagy része karbonszálas műanyagból készül, az övek M-es dizájnt kapnak, az utastér pedig Merino bőrkárpitot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?