Teljesen néma a Kia elektromos minije, már idén év végén jön!

Még az idén bemutatkozik a Kia elektromos járműve

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Hyundai i10 elektromos változata, a BlueOn adja a Kia elektromos minijének alapjait.

TAM-projekt néven év végén beindítja elektromos offenzíváját a Kia: első modelljük a Hyundai i10 padlólemezére épülő, villanymotorral hajtott miniautó lesz, melyet a továbbiakban újabb emissziómentes autók is követnek majd.
Dél-Koreában egy ideje már folyik a villanyos, BlueOn Hyundai i10-esek tesztelése, joggal feltételezhető, hogy ezen tesztüzem pozitív tapasztalataira épül a testvérmárka elektromos programja is. 2012-re a Kia mintegy 2000 darab elektromos kisautó legyártásával számol, és időszerű is a koreaiak lépése, mivel eddig mindössze a Hyundai Sonata Hybrid és a Kia Optima Hybrid modellekkel képviseltették magukat a jövőbe mutató hajtásláncok területén.
Mivel a műszaki alapokat adó Hyundai i10 BlueOn maximális sebessége 130 km/h, álló helyzetből 100 km/h-ra gyorsulása 13,1 s, hatótávja pedig 140 km, ilyen értékek várható a Kia ma még teljes mértékben titokba burkolózó elektromos miniautójától is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?