Temérdek sofőrsegéddel debütált a Qashqai faceliftje

Micrához igazított orral érkezik a Nissan Qashqai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Frissített külsővel és finomhangolt felfüggesztéssel érkezett Genfbe a faceliftes Qashqai. Igazi újítást az új sofőrsegédek jelentenek.


Megkapta jól megérdemelt faceliftjét a Nissan Qashqai 2013 végén bemutatkozó második generációja. A Nissan egyértelműen faceliftnek kommunikálja a kompakt crossover kategória alapítójának korhoz igazított változatát, pedig az új arccal egészen friss megjelenést kapott a technikai változásokat is bőven hozó modell. Az alak nem változott, az orr viszont teljesen más, az új Micra vonalaihoz igazított. Újak a lökhárítók, az akár LED-es fényszórók, a hűtőrács, de még a motorháztető is. A hátsó lámpák megkapták a bumeráng motívumot, 3D hatásúak.
Az utastér jobb anyagokat érdemelt ki, az új multikormányt szintén a cég kisautójából örökölte. Utóbbi nappa bőrrel prémium hatást keltő. Frissült a NissanConnect infotainment rendszer, ami új kezelőfelületet és műholdas navigációt kapott, valamint opciós lesz a 7 hangszórós Bose hangrendszer. A legnagyobb újítás talán, hogy sofőrsegédeinek sorát mostantól a ProPilot fél-önvezető technológia is erősíti, ami autópályán képes a sávot tartva kormányozni, gyorsítani és lassítani.
Hirdetés

A Nissan best-seller városi terepjárója frissített felfüggesztést, a jobb vezetési élményhez módosított csillapítást és kormányművet kap. Vastagabb lett a hátsó ablak, továbbá jobb hangelnyelő anyagokkal is javítottak a zajkomforton. A motorpaletta nem változik, ellenben sofőrsegédjeit gyalogosfelismerős vészfék és hátsó keresztforgalomra figyelmeztető bővíti. Rajuk kívül táblafelismerőt, éberség-figyelőt, volánpörgetős parkolássegédet, 360 fokos kamerát, holttérfigyelőt és sávelhagyásra-figyelmeztető is kaphat a megújult Qashqi.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?