Tényleg befellegzett a Camarónak?

Sok pletyka érkezett a Camaro megszűnéséről, de még semmi sem biztos

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy ausztrál lapban megjelent hír talán apró reménysugár lehet a Camaro-rajongók számára a típus jövőjével kapcsolatban.

Korábbi pletykák alapján a Chevy Camaro jelenlegi generációja 2024-ben búcsúzna, és nem kapna utódot. Ennek egyik oka, hogy nehéz helyzetben van a típus a hazai piacán. Magyarán nem eléggé kelendő. Az tavalyi harmadik negyedév alatt csupán 22 226 darabot adtak el belőle, ami a 2019-es év hasonló időszakához képest 39,6 százalékos csökkenés. Összehasonlításképp a Ford Mustangból még ebben a kemény évben is a kétszer ennyi fogyott az említett negyedév három hónapja alatt. Ennek tudatában nem csoda, hogy felreppentek a pletykák, amelyek szerint a Chevy lemond a Camaróról. Ugyanakkor a gyár felől még semmilyen hivatalos megerősítés nem érkezett a típus sorsával kapcsolatban. Az ausztrál Wheel magazin viszont megszellőztette, hogy a tervek szerint két évvel meghosszabbítják a Camaro életét, apró frissítésekkel tartva fent az érdeklődést iránta, 2026-ig. Ami biztos, hogy az ausztrál Supercars bajnokságban a GM Special Vehicles fejlesztette versenyváltozat 2022-ben is részt vesz majd, azonban ebből még nem következik, hogy 2024-ben nem nyugdíjazzák a Camarót.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.01.02. at 16:10
    Permalink

    A GM sok mindent másképp csinál, mint a Ford vagy az FCA – kicsit olyan, mintha háttal ülnének a moziban, de lehet, hogy ők csinálják jól(?)… A Blazer típusnév újbóli előhúzása egy tucat SUV-ra sokakból váltott ki ellenérzéseket, miközben a konkurenciánál ott a varacskos disznó-duó, a Wrangler és a Bronco… És akkor ott vannak az elektrifikációs törekvések, amikben finoman szólva sincs átfedés a három mamut között…

    Az lehet az egész mögött, hogy a GM-et egy hölgy vezényli és ennyire más lehet egy női nézőpont? Másra nem tudok gondolni…

Vélemény, hozzászólás?