Tényleg SUV lesz az új, elektromos Opel Manta és Lancia Delta?

A Stellantis komoly villany-SUV-kupé terveinek hála visszatérhet az Opel Manta és a Lancia Delta is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha nem mindegy, hogy mit takar a legendás visszatérő név, akkor nem biztos, hogy a rajongók is maradéktalanul boldogok lesznek a megemelt kupé láttán, amit az Opel megvillantott Manta-e koncepció néven. Mindez ráadásul Lanciaként is újjászülethet.

"A Manta egy valódi ikon a márka történetében, egyben a jövőnk inspirációja is." - nyilatkozta Michael Lohscheller, az Opel CEO-ja még a nyár végén. Hozzátette: "vissza fogjuk hozni a Manta nevet a sorozatgyártásba az évtized közepére, természetesen kizárólag elektromos hajtással." Bejelentését a Manta GSE ElektroMOD restaurálás-átalakítás fényében mindenki örömmel fogadta, ám a lelkesedés hamar visszaesett, amikor kiderült, hogy az elképzelés egy megemelt, sokajtós kupé formájában öltene sorozatgyártott testet. Most úgy tűnik, hogy mindez még nem a sztori vége.
Hirdetés
A Stellantisnak ugyanis a pletykák szerint még komolyabb tervei vannak az elektromos SUV alapjaival, nem sokkal az Opel bejelentése után ugyanis a Lancia Delta újjáélesztéséről is felröppentek a hírek, épp amikor az olasz márka is ugyanazon cégcsoport keze alá került az FCA-PSA Stellantissá egesülésével. Ráadásul a Stellantis az utóbbi időben hajlamos minél több modellt ugyanazokra az alapokra építeni, ami komolyanvehetővé is teszi az ilyen jellegű pletykákat. A címben feltett kérdésre tehát a legvalószínűbb válasz, hogy igen, tényleg SUV-kra számíthatunk. Nincs viszont kizárva, hogy valami egészen más fog belőlük megvalósulni, illetve az is kérdés, hogy a vásárlók miként viszonyulnának egy esetleges éles váltáshoz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?