Terepes külső, prémium belső, vászontető – ez az Opel Adam Rocks

Genfben debütált az Opel Adam Rocks - még egy variáns az eddigi 61 ezer mellé

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nyitható vászontetővel, konyakszínű bőrkárpitos utastérrel és terepes külsővel debütált az Opel Adam Rocks Genfben. Kár, hogy csak koncepcióként.

Eddig sem nevezhettük szegényesnek az Opel Adam, prémiumosnak szánt miniautó személyre szabhatóságát, hiszen az - a gyári számolás szerint - összesen 61 ezer külső és közel 81 ezer belső változatban érhető el. A hazai piacra a napokban, 3 050 000 forintos alapárral érkező csöppség azonban a Genfi Autószalonon egy új - összességében nyilván temérdek friss opciót hozó - verzióban pózolt. Az eddig csak rajzokon látott Adam Rocks egyszerre hordozza a nyitható - szériagyártásból egyelőre nem elérhető - vászontetőt, (mely a csomagtér eredeti, amúgy nem túl nagy, 170 literes méretének csorbítása nélkül adhat kabrióélményt) és a szabadidő-autós megjelenést.
Hirdetés

Utasterébe konyakszínű bőrkárpit került, s természetesen megvan benne az okostelefonok alkalmazásait is átvenni képes, akár időjárás-előrejelzést is adó érintőképernyős középkonzol, mely külön figyelmeztethet, hogy eső várható: érdemes parkolás előtt bezárni a vászontetőt! Hurrá, ha valaki pedig még nem lenne elég fáradt, az összkerékhajtással, de még csak emelt hasmagassággal sem biztosan társított szabadidő-autós külső műanyagborításait, azaz Adam térd- és könyökvédőit a városi „Parkour” sport ihlette. Hogy mi az? A „Parkour” egy olyan extrém sport, amelynek űzői, zömében atletikus fiatalok városi akadályokon (lépcsőkön, falakon, korlátokon) keresztül jutnak minél látványosabban és gyorsabban egyik helyről a másikra. Csak kívánni tudjuk, hogy az egyelőre csak lanyhatag, feltöltő nélküli benzinesekkel kapható Adam is legyen egyszer olyan dinamikus! A 18 colos alufelnikkel szerelt - még csak koncepció - Rocks persze úgy sem lesz majd lépcső- vagy akár járdajáró, de persze más lesz, mint a többi.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?