Terepkupé a Mercedes-Benztől is

Új SUV a Mercedes-Benztől, jön a GLS

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megirigyelte a BMW X6 sikerét a Mercedes-Benz, ezért az idén érkező, harmadik generációs ML alapjaira építkezve a stuttgartiak is versenyzőt küldenek e kategóriába.Alig több, mint 3 éve, 2008 januárjában, az Észak-Amerikai, azaz Detroiti Autószalonon debütált a BMW X6, azaz az első sportos terepkupé (fontos megjegyezni, hogy „sportos”, hiszen kemény terepre szánt létraalvázzal már korábban létezett a SsangYong Actyon). Noha elsőre sokan megrökönyödéssel néztek az X6-ra, a széria úgy néz ki bejött, hiszen a négyüléses szörnyetegből immár több, mint 120 ezer példány kelt el.
Utóbbiak alapján egyáltalán nem meglepő az a pletyka, ami a Mercedes-Benz hasonló modelljét jövendöli. A stuttgartiak terepkupéja állítólag 2014-ben, az idén debütált, harmadik generációs ML alapjain, GLS néven várható. A bajorok mintájára ez utóbbi is négy ülést ígér, és gyakorlatilag biztosak lehetünk abban, hogy a GLS az ML-lel ellentétben már megjelenésekor is fog kínálni V8-as motort, és addigra nyilván ugyanazok bekerülnek az alapul szolgáló ML kínálatába is. Várhatóan az E-osztályba idén érkezett, dupla turbós, 4,6 literes, és az AMG-féle, szintén ikerturbós, 5,5 literes „vényolcas” is megtalálható lesz a GLS-ben, teljesítménykínálatuk 400-600 lóerő között várható. A paletta biztos eleme lesz a 3,0 literes V6 CDI (258 LE), és vélhetően gázolajosból is bedobnak majd V8-ast a stuttgartiak. Egyelőre azonban kár találgatni, hogy utóbbi pontosan milyen lesz, a bemutatóig még három Jézuskát is várni kell.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?