Terepre hegyezett RAV4-gyel érkezett a Toyota Amerikába

Dübörög a Chicagói Autószalon, a Toyota terepes meglepetést mutatott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha már Amerika, nem csak a hibrid modellekre koncentrál a Toyota, chicagói standján egy terepre orientált modellt is kiállított.


Sportrészlegének köszönhetően a Toyota egy terepre orientált modellt is kiállított a Chicagói Autószalonon. Az új RAV4-ből készült a TRD Off-Road kivitele, mely már külsőre is alaposan különbözik az új RAV4 eddig ismert arcától. Szürke fényezése mellé fehér tetőt és fekete felniket visel, de a TRD munkájának csak egy kis része látható kívülről. Rengeteget dolgoztak a futóművel, új rugókat és dupla kamrás lengéscsillapítókat kapott, valamint a végpontok ütközőin is alakítottak a terepen való jobb kezelhetőség érdekében.
Hirdetés

18 colos felnijeire All Terrain abroncsokat kap, a tapadásról pedig elektronikusan vezérelt összkerékhajtás gondoskodik. A futóművet állítólag a Rally RAV4 Race Team hangolta, az összkerékhajtás pedig - ahogyan az utcai RAV4 Hybrid esetén is - nyomatékvektor szabályozással dolgozik. Motorja 2,5 literes 203 lóerős és a hatékonyság érdekében képes teljesen kikapcsolni a hátsó kerekek hajtását. A különleges kiegészítőknek köszönhetően igazi túrázót faragtak a RAV4-ből, a TRD Off-Road is változtatható menetmódokat kap, melyek között többféle off-road programból is választhatunk az aktuális talajnak megfelelően.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?