Terepre termett autóbusz Szlovákiából

Tökön-babon átmegy a Torsus autóbusza

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A szomszédban fejlesztették ki azt az autóbuszt, amely kemény terepen keresztül is célba juttatja utasait.


Szlovákiában alkották meg azt a buszt, ami még a legkeményebb terepen keresztül is célba juttatja utasait. Lehet, itthon is jobban járnának a közlekedési társaságok, ha „fantasztikus” minőségű útjaink helyett a pusztán keresztül küldenék célba a járataikat ilyen Torsus Praetorian típusokkal.
Hirdetés

A katonás arculatot a pozsonyi székhelyű Werkemotion dizájnerei tervezték a Pulsar Expo számára, akik a buszt sorozatban szeretnék gyártani, ugyanakkor a technika az MAN gyártósoráról származik. A 35 férőhelyes busz karosszériája az MAN alvázára épül. Hosszúsága 8,45 méter, a szélessége 2,54 méter, míg a magassága 3,72 méter. A vázszerkezete acél zártszelvényekből készül, viszont a borítólemezek műanyagból.

A 6,9 literes motor is az MAN terméke. A 240 lóerős és 925 Nm forgatónyomatékú egység 117 km/h tempóig képes felgyorsítani a terepbuszt. Viszont az igazi élettere a terep, ahol állandó összkerékhajtás, felező és differenciálművek segítik a haladásban.

A szlovákiai vállalat egyelőre csak prototípusokat készített a járműből, ám máris világszerte érdeklődnek iránta. Kezdetben évi 6 darab gyártását tervezik, de ezt felülírhatja a tény, hogy Banglades például 105 darabot szeretne rendelni a hadsereg számára.

Nézzétek meg mozgás közben is a masinát az alábbi videóban!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?