Területet bővít, flottát újít a MOL Limo

Benzines Volkswageneket cserél elektromos smartokra a MOL Limo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E héten 50 darab benzines Volkswagen up! megy nyugdíjba a MOL Limo flottájából, helyükre elektromos smartok érkeznek. A reptér után már a Lupa Beach is elérhető Limóval.


Tavaly benzines és elektromos Volkswagen up!-okkal indult, majd a legkisebb (1,33 literes) benzinmotoros Mercedes-Benz A-osztályokkal bővült a MOL Limo autómegosztó flottája. 450 autójával egyértelműen piacvezető a MOL, több mint 46 ezer felhasználójuk több mint 5 millió kilométert tett meg a tavaly januári indulás óta. Ehhez mérten egyáltalán nem vészes, hogy a mintegy 1,5 éves történetükben 5 totálkárosra tört autó is volt. Az autókat azonban nem csupán törés kapcsán cserélik, már a Limo indulásakor is egyértelmű cél volt, hogy flottájukat egyre inkább elektromossá tegyék. Most 50 darab elektromos smart érkezett szintén 50 darab Volkswagen up! helyére. Sáreczky Richárd a MOL Limo ügyvezetője elég sokat elárult arról, hogy miért a ma már csakis elektromos modelleket kínáló smartokra esett a választásuk. Az egyik a töltőhálózat, amit hiába szeretne a MOL is bővíteni, a kiépítendő betápok miatt még a mamutcég sem tudja olyan ütemben végezni azt, ahogyan azt szeretnék. Tavaly nyárra kívánták elérni a 10 budapesti villámtöltőt, ezt azonban csak egy hónappal ezelőtt sikerült, ma egyébként már 11 is van. A MOL csakis saját töltőiről táplálja villanyautóit, ahogyan természetesen benzines modelljeit is saját kútjain tölti. Villámtöltői mellett viszont ott vannak a velük párhuzamosan használható AC töltők is, amelyekről legolcsóbban a smart autói tudnak felvenni jelentős, 22 kW-os töltést.
Hirdetés

A MOL Limo tesztjei szerint a smartok hatótávolsága ráadásul nem is csökken olyan mértékben télen, mint a már üzemben lévő Volkswagen e-up! villanyautóké, továbbá még a négyüléses EQ forfour is rövidebb és hátsókerékhajtása miatt fordulékonyabb az up!-nál. A 3,5 méteres EQ forfour mellett a mindössze 2,7 méteres hosszú EQ fortwo fokozottan városi parkolóbajnok lehet, ráadásul ahogyan az a legolcsóbb villanyautó, úgy az a lehető legolcsóbban elérhető közösségi autó is.
Havidíjas szerződéssel a smart EQ fortwo percenként 59, alkalmi használóként 69 forintért használható, míg a forfour díjazása a Volskwagen up!-okéval egyező, 66/77 forintos. A MOL Limo 450 autós flottájában a mostani frissítés által 150-re nőtt az elektromos autók száma, a 100 e-up! mellett az 50 smartból 20 példány a kétüléses EQ fortwo, 30 darab a négyüléses forfour.
A flotta frissítése mellett a MOL Limo zónája is bővült: a reptér után immár a Lupa Beach is elérhető, 6 autós parkolót és AC töltőt is kialakítanak közvetlenül a bejárattal szemben, így 490 forintos (de augusztusig elengedett) felárért a "Budapest tengerpartja" néven is ismert természetes vizű strand is megközelíthető közösségi autóval, ráadásul azzal dedikált parkolóhelyet is kapunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?